Bravčové medové rebro so zeleninovým špízom
Rebrá umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kusy, ktoré namarinujeme medom, soľou, korením...
Zapekaný karfiol
Ked je uz masa dost :) Pri tomto jedle mozete menit suroviny no zakladom je karfiol a...
Nokerle s bielou kapustou
Jedlo môjho detstva obyčajné no chutné moja mama ho robievala s bielou kapustou ale aj s kvasenou...
Plesnivec v župane
Skúšala som plnený plesnivec, podávaný na studeno, skúšala som plesnivec zapečený v ceste, ale...
Oravské fazuľové taštičky z lístkového cesta
Recept vynašla moja mamka keď skúšala jedno obdobie rôzne jedlá s fazuľou. Najprv som bola zaskočená...
Nekysnuté ricottové šišky
Kristína Nemčková, najmladšia víťazka súťaže Masterchef na svete, pripraví obľúbené šišky.
Študentské tofu rizoto
Najprv si dáme variť ryžu v pomere 1:2 (ryže:voda). Ja ju pripravujem tak, že do...
Bravčové na paradajkovej omáčke so zemiakovými plackami
Z bravčového pliecka som sa pôvodne chystala urobiť klasické mäsovo-ryžové guľky v paradajkovej omáčke. Keďže pliecko...
Hovädzie kocky na slanine s kowbojskou fazuľou
Jednoduché hovädzie mäso na slanine a údenej paprike. Celkom tradičné jedlo, ale zvolila som netradičnú...
Francúzska pochúťka s kuracím mäsom
Ďalšia rýchla, zdrava a výborna pochúťka:) Veľmi vhodné ako studený obed, alebo večera pre tých ktorí maju...
Zapekaná brokolica s lososom, šampiňónmi a smotanou
Dlhsiu dobu som mala v mraziaku lososa a brokolicu, v chladnicke kyslu smotanu, ktorej o...
Prírodný rezeň z teľacieho stehna s cukrovým hráškom
Mám rada v nedeľu jednoduché, rýchle, ale sviatočné a chutné jedlá, tento recept som...
Cuketová sekaná
K nahrubo nasekanej cukete pridáme polohrubú múku s práškom do pečiva. Cibuľu nakrájame najemno, nastrúhame syr,...
Grécky šalát
Mala som v úmysle rozplývať sa tu nad tým, aké úžasné je dopriať si v letných...
Špenátovo-hubové rizoto
Na tomto recepte je krásne, že si ho každý može dotvoriť podľa seba... ja...
Šťavnaté mäsové placky dvoch hláv a štyroch rúk, servírované na cestovinovom hniezde
Pôvodný recept je určite z talianska. Svojho času sme, s mojim krajším ja, sledovali...
Kurča na spôsob Coq au vin
Stará francúzska klasika. Ja som však namiesto kohúta použila kura.
Zapekaný karfiol s dvojakým mäsom
Karfiol môžem kedykoľvek, tak keď som minule objavila v obchode taký veľký, že sa mi...
Plnené zemiaky s bryndzovou omáčkou
Vždy rozmýšľam čo uvariť. Kukla som do mrazničky, tam 2 ks bryndze. Tak som...
Vyprážané guľky z kuracích pŕs plnené bylinkovým maslom
Kuracie mäso možno pripraviť na tisíc spôsobov. Mali sme milú návštevu, tak som chcela prekvapiť...
Plnená zemiaková placka
Jednoduchý a hravo zvládnuteľný recept, ktorý sa vždy zavďačí či už v kruhu domácich, alebo...
Cestoviny so sicílskym pestom a s olivami
Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s...
Bulgur so špenátom a cesnakom
Bulgur je zdravá obmena prílohy, vyrába sa z tvrdej pšenice - semoliny. Mali sme v sobotu...
Kura skoro ako zo Španielska
Kuracie prsia osolime, okorenime a zlahka obalime v hladkej muke. Paradajky olupeme, vyberieme ...
Maďarská fazulica
Táto polievka je u nás veľmi obľúbená pre svoju sladko-kyslú a pikantnú chuť. Považujeme ju...
Thajské oranžové karí ala Baska
Suroviny na pripravy thajskych pochutok kupujem v azijskom/thajskom obchodiku, kde som si vypytala recept na thajske...
Domáci hamburger
Mal som v mraziaku pekný kúsok hovädzieho mäsa tak som sa tentokrát rozhodol pre jednoduchý a rýchly...
Risotto s pečenými žltými paprikami
Podla farby by sa mohlo zdat, ze ide o klasicke milanske safranove rizoto. Zltu farbu...
Fusilli s cuketou, šampiňónmi a šunkou
Dnes som varila podľa mojej nevesty. Chceli niečo ľahké.
Pečené kuriatko s jemnou príchuťou údenej slaninky
Toto kuriatko majú moji jedlíci veľmi radi. Pečiem ho veľmi pomaly pri 165 stupňoch, v...
Jesenné čerenčianske kuriatko
Tohtoročná jeseň bola bohatá na úrodu ovocia, hlavne jabĺčok a hrušiek boli plné záhrady. A...