
Špagety s opečeným chlebom, slaninou a čili
Jednoduché, lacné a ešte k tomu aj dobré. Zapíjať pohárom chladeného bieleho vína, v...

Cuketa zapekaná s paradajkami a syrom
Cuketa a paradajky - rýchle letné jedlo, ktoré vám určite zachutí. Ak máte záhradu a...

Polévka z májovek
Tak poslední recept na májovky a už přestanu s májovkami. Vyzkoušel jsem si polévku a také...

Pieprezníky
Piepor čierny je rastlina, ktorej tepelne spracovanými plodmi sú známe guličky čierneho korenia. Odtiaľ teda...

Panzanella
Netradičný šalát, ktorý sme jedávali na dovolenke. Hlavne s čerstvými domácimi rajčinkami je chuť úžasný....

Hovädzie mäso na sušených slivkách
tento recept mám od svojho spolupracovníka a je to fajn recept už som ho jedol

Zapečená plnená paprika s čili fazuľou a mletým mäsom
Pripravíme si papriky - vyberieme jadrá. Mäso pomelieme, dáme do misky. Pridáme vajcia,...

Pšeničnoražný chlieb s vlašskými orechami a nátierkou z gorgonzoly
zadovážili sme si pekárničku a knižku na pečenie chleba :-)

Treščia pečeň marinovaná v omáčke z citrusových plodov
Dnešný obed som skombinovala z viacerých receptov, ktorých jednotiacim prvkom je inšpirácia japonskou kuchyňou. Okrem...

Srnčie ragú s lesným ovocím a feniklovým pyré
Na bravčovej masti orestujeme postrúhanú koreňovú zeleninu, šalotku a divé korenie dohneda. Pridáme umyté, očistené...

Hlivy na smotane
Tento recept som si iba tak vymyslela, lebo podobne robím v lete aj kuriatka, alebo...

Jemná mrkvová nátierka s údeným ovčím syrom a kyslou smotanou
Dávno som nespravila nátierku, táto je jemná, zdravá a osviežujúca, veľmi chutná. Dnes bola...

Šalátik a lá použi čo musíš Štedrák
keďže chladnička bola preplnená a hlavne škoda zeleniny tak som ju využila a šalát sa hodil skvelo...

Hanger steak s vínovo-brusnicovou redukciou
Po dlhšej dobe jeden hanger nezaškodí :-) Odkaz pre všetkých dobrých ľudí: NENECHAJTE SA VYŠTVAŤ !!!

Pečené kuracie stehienka s citrónom
Najobľúbenejší obed u nás doma? No predsa pečené kura. Aby sme sa nenudili, pripravujem ho...

Hubové rezníky
V starej kuchárskej knihe som našla hubové rezne. Skôr mi pripomínajú harulu bez zemiakov :-)

Guľky z jahňacieho mäsa s mätovým jogurtom
Nedávno sme boli v jednej reštaurácii a ako predjedlo sme si dali tieto guľky či sú presne...

Losos so zázvorom a s citrónom
Aj keď existujú aj iné ryby s nižším obsahom tuku, losos je rozhodne diétny – najmä v kombinácii s citrónom a so šalátom....

Farebná fúzia
Rýchlo a dobre sa najesť. Táto podmienka bola dnes z mojej strany splnená. Viac na...

Soté so zemiakovou plackou
Chutné a zaujímavá kombinácia, na placky tu už sú recepty tak ho nepíšem.

Hovädzina s glazovanou mrkvou
Hovädziu nožinu očistíme od blán, nasolíme, okoreníme a polejeme olejom. Koreniny poriadne vmasírujeme a mäso na...

Slaný zeleninový koláč
Z masla, múky, soli a studenej vody urobíme kompaktné cesto. Za mňa to urobil...

Cviklové záležitosti
Povodny recept so nasla http://www. kankan. sk/bloger/clanok/pecena-cvikla-s- ricottou/42346 kedze mam doma este nejake to kilo naviac tak som...

Lokše s makom a čerešňami
Veľmi jednoduché a chutné jedlo. plnila som ich s mletým makom a čerešňami.

Paprikové kura s ryžou z jedného pekáča
Stačí v pekáči či zapekacej mise zmiešať všetky suroviny a do hodinky máte na stole kompletné sýte jedlo pre celú rodinu....

Špenátová štrúdľa
Túto dobrotu som prvýkrát jedla na teambuildingu. Zvláštna ale pre mňa veľmi dobrá chuť. Nikdy predtým...

Fazuľové klíčky s tofu
Jarnú cibuľku očistíme a nakrájame ju na tenké krúžky. Tofu nakrájame na prúžky alebo kocky.

Bryndziarik
Výborná chuťovka z tradičných surovín. Dnes ju pre nás pripravili Ján Chalúpka a Jozef Mak.

Bravčová podbrušina s hubovou plnkou so saturejkou
Dnešný nedeľný obed z bravčovej podbrušinky....

Bravčové srdce s tekvicovo-paprikovou omáčkou
Bravčové srdce varíme asi 1–2 hodiny v osolenej vode, do ktorej pridáme bobkový list, celé...

Jednoduchá bezmliečna nátierka
Ja som na prípravu nátierky použila bezmliečny pohánkový tvaroh, ale túto jednoduchú nátierku si môžete pripraviť...

Bramborové knedlíky plnené bravčovou pečienkou
... zasa jeden z mojich experimentov ... chutí...

Prebytočná údenina
vlastný recept, lebo nemám rada , aby sme jedli mesiac udeninu, len preto, že nevieme , ...