Pohánkové krupoto s jahňacími kotletami
Miroslav Milučký
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 24. februára 2013
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 24. februára 2013
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
porcie
15 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g |
|
500 g |
|
50 g |
|
1 strúčik |
|
2 vetvičky |
|
100 g |
|
10 g |
|
podľa potreby |
|
50 ml |
|
100 g |
|
400 g |
|
|
|
|
|
1 vetvička |
|
30 ml |
|
Postup
-
1
V hrnci rozpustíme maslo, pridáme cibuľu, slaninu, cesnak a restujeme do zlata. Pridáme pohánku, minútu popražíme, podlejeme bielym vínom a miešame.
- 2
Ďalej postupujeme ako pri talianskom rizote (prilievame vývar), kým nie je pohánka hotová. Odstavíme z ohňa, päť minút necháme ochladiť, pridáme nastrúhaný syr. Premiešame a podľa potreby dosolíme.
- 3
Jahňací chrbát osolíme, okoreníme. Na rozpálenú panvicu dáme olej, vetvičku rozmarínu a jahňacie kotlety opekáme z každej strany asi dve minúty. Vyberieme z panvice, zabalíme do alobalu a tri minúty necháme oddychovať. Krupoto podávame s jahňacou kotletou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu