Pohánkové krupoto s jahňacími kotletami

Miroslav Milučký
šéfkuchár hotela Gálik vo Veľkých Karloviciach a člen Gourmet klubu SK, 24. februára 2013
Pohánkové krupoto s jahňacími kotletami
Foto: Pravda - Ivan Majerský
4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
500 g
50 g
1 strúčik
2 vetvičky
100 g
10 g
podľa potreby
50 ml
100 g
400 g
1 vetvička
30 ml




Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustíme maslo, pridáme cibuľu, slaninu, cesnak a restujeme do zlata. Pridáme pohánku, minútu popražíme, podlejeme bielym vínom a miešame.

  2. 2

    Ďalej postupujeme ako pri talianskom rizote (prilievame vývar), kým nie je pohánka hotová. Odstavíme z ohňa, päť minút necháme ochladiť, pridáme nastrúhaný syr. Premiešame a podľa potreby dosolíme.

  3. 3

    Jahňací chrbát osolíme, okoreníme. Na rozpálenú panvicu dáme olej, vetvičku rozmarínu a jahňacie kotlety opekáme z každej strany asi dve minúty. Vyberieme z panvice, zabalíme do alobalu a tri minúty necháme oddychovať. Krupoto podávame s jahňacou kotletou.

Diskusia k receptu

martamm
Receptík naozaj hodný šéfkuchára, veru pýta sa vyskúšať :)
garanco
Urobím, ale len tú prvú časť. (Jahňacie kotlety by som si musela teraz iba nakresliť...)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia