Vanilkovo-hroznový dezert bez mlieka

dada777 - fotkadada777, 8. augusta 2013
Vanilkovo-hroznový dezert bez mlieka
Foto: dada777

Lahodný dezert, ktorý je možné podávať vychladený na osvieženie, ale aj teplý v chladnejších dňoch. Dezert je vhodný pre bezmliečnu diétu, vegetariánov a vegánov. Je pripravený z rastlinného mlieka a rastlinného pohánkového jogurtu. Môžete si ho však pripraviť aj z kravského mlieka a jogurtu.

2
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

400 ml
1 PL
1 PL
1 ks
1 ks (Dr. Oetker)
Hroznová omáčka:
250 g približne
3 PL
 podľa chuti
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka, masla, vanilky, cukru a Zlatého klasu za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý ešte horúci nalejeme do misiek vypláchnutých studenou vodou. Ak chceme podávať ako studený dezert, tak dáme schladiť do chladničky.

  2. 2

    Bezkôstkové hrozno rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme pohánkový jogurt a cukor múčka podľa chuti (podľa kyslosti hrozna) a znovu dobre rozmixujeme.

  3. 3

    Po vychladnutí puding z misiek opatrne vyklopíme na tanierik, ozdobíme polovičkami hrozna, polejeme hroznovou omáčkou a jemne posypeme kakaom. Dezert môžeme podávať teplý alebo dobre vychladený. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu