Foto: dada777
Lahodný dezert, ktorý je možné podávať vychladený na osvieženie, ale aj teplý v chladnejších dňoch. Dezert je vhodný pre bezmliečnu diétu, vegetariánov a Zobraziť celý popisLahodný dezert, ktorý je možné podávať vychladený na osvieženie, ale aj teplý v chladnejších dňoch. Dezert je vhodný pre bezmliečnu diétu, vegetariánov a vegánov. Je pripravený z rastlinného mlieka a rastlinného pohánkového jogurtu. Môžete si ho však pripraviť aj z kravského mlieka a jogurtu.
porcie
príprava
Suroviny
400 ml |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 ks (Dr. Oetker) |
|
Hroznová omáčka: | |
250 g približne |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Z mlieka, masla, vanilky, cukru a Zlatého klasu za stáleho miešania uvaríme hustý puding, ktorý ešte horúci nalejeme do misiek vypláchnutých studenou vodou. Ak chceme podávať ako studený dezert, tak dáme schladiť do chladničky.
- 2
Bezkôstkové hrozno rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme pohánkový jogurt a cukor múčka podľa chuti (podľa kyslosti hrozna) a znovu dobre rozmixujeme.
- 3
Po vychladnutí puding z misiek opatrne vyklopíme na tanierik, ozdobíme polovičkami hrozna, polejeme hroznovou omáčkou a jemne posypeme kakaom. Dezert môžeme podávať teplý alebo dobre vychladený. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu