Foto: kaatka
Ako som nevedela čo s medvedím cesnakom :) PS: piecť na 180 do zlatista, nespomínam si koľko presne som piekla
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
1 balenie |
|
1 PL |
|
2 PL |
|
podľa chuti |
|
zväzok |
|
30 g |
|
1 ks |
|
9 ks |
|
na posypanie |
|
na poprášenie prac. dosky |
|
Postup
-
1
Rozvaľkáme si lístkové cesto. Ja som použila balenie 500 g , kde sú tri kúsky cesta. Každý kúsok som rozvaľkala cca 15 cm na šírku a 20 cm na výšku, následne som z toho narezala 3 pláty.
- 2
Uvaríme si párky. Zmiešame maslo, horčicu a soľ podľa chuti.
- 3
Nasekáme na drobno medvedí cesnak a na tenšie plátky nakrájame tvrdý syr.
- 4
Každý odrezaný plát potrieme po celej ploche horčicovým maslom, posypeme na husto nasekaným cesnakom, na každý plát som dala 3-4 kúsky tvrdého syra, ktorý som si narezala na paličky výšky plátu narezaného cesta. Na stranu odkiaľ budete vaľkať položte párok a rolujte.
- 5
Po zrolovaní, nožom jemne narezať čiary na cesto, potrieť rozšľahaným vajíčkom, posypať sezamom alebo podľa chuti, zapiecť a zjesť :)
Tiež hotdog:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu