Ako som nevedela čo s medvedím cesnakom :) PS: piecť na 180 do zlatista, nespomínam si koľko presne som piekla
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 1 balenie | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
| zväzok | 
                                                             | 
                                                    
| 30 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 9 ks | 
                                                             | 
                                                    
| na posypanie | 
                                                             | 
                                                    
| na poprášenie prac. dosky | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Rozvaľkáme si lístkové cesto. Ja som použila balenie 500 g , kde sú tri kúsky cesta. Každý kúsok som rozvaľkala cca 15 cm na šírku a 20 cm na výšku, následne som z toho narezala 3 pláty.
- 2
 Uvaríme si párky. Zmiešame maslo, horčicu a soľ podľa chuti.
- 3
 Nasekáme na drobno medvedí cesnak a na tenšie plátky nakrájame tvrdý syr.
- 4
 Každý odrezaný plát potrieme po celej ploche horčicovým maslom, posypeme na husto nasekaným cesnakom, na každý plát som dala 3-4 kúsky tvrdého syra, ktorý som si narezala na paličky výšky plátu narezaného cesta. Na stranu odkiaľ budete vaľkať položte párok a rolujte.
                                                    - 5
 Po zrolovaní, nožom jemne narezať čiary na cesto, potrieť rozšľahaným vajíčkom, posypať sezamom alebo podľa chuti, zapiecť a zjesť :)
Tiež hotdog:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 

                                                    




 


Diskusia k receptu