Morčacia roláda so šafranovou omáčkou
Morčacie prsia nakrojíme na plnenie, rozklepeme, osolíme a okoreníme. Naplníme brokolicou a špargľou. Zatočíme...
Zbojnícky špíz s tekvicovým pyré
Tekvicová nemusí byť len polievka. Nech sa páči, chutný špíz s tekvicovým pyré.
Zapečené slaninové zemiaky s vaječným okom
Výborné brambory z farmářských trhů, odrůdu Anuschka, která je hodně lojovitá a po uvaření drží...
Pšeničnoražný chlieb s vlašskými orechami a nátierkou z gorgonzoly
zadovážili sme si pekárničku a knižku na pečenie chleba :-)
Palacinky plnené jahodovo-banánovou plnkou
Tieto palacinky potešia malých, ale aj veľkých.
Farfalle s kuracími prsami a so smotanou
Na rozdiel od mojich predkov po meči som sa „nepochlapil“....
Bravčový paprikáš so zelerom a šampiňónmi
S mojou krajšou a najsamlepšejšou polovičkou sme obaja narodení v Košiciach a krstení čerstvou vodou z Hornádu....
Neapolské palacinky (Neapolitan crepes)
Či ich robia v Neapoli nezaručím, dosť možne, že o nich ešte nechyrovali a ak áno,...
Pikantný pivný guláš
Na oleji orestujeme na kocky pokrájané cibule, pridáme na kocky pokrájané mäso a necháme zatiahnuť, ...
Pečené bravčové koleno s tymianom
Veľmi jednoduchá príprava a na konci máme chutné, pre niekoho netradičné pečené mäso.
Celoročný letný šalát s talianskou zálievkou
S istotou, bližiacou sa k presvedčeniu (či naopak) viem, že zo mňa nikdy vegetarián, ...
Šampiňóny na horčici
Cibuľu speníme na tuku, pridáme najemno nakrájané šampiňóny, soľ a korenie. Dusíme domäkka za...
Moja kapustnica
Tento recept robím ak dostanem bravčové rebierka zo zakáľačky, prípadne keď kúpim pliecko alebo mi zostanú...
Fašírková zmes v cuketovom cestíčku
Pripravte si chutný a výživný obed či večeru za pár minút. Rastlinnú fašírkovú zmes milujú...
Bravčové pliecko so zelerom na smotane
Variant bravčoviny pripravenej so zelerom v dvoch jeho podobách, buľva a stonky....
Dusená uhorka s vajcom DRÉZDN UHORKÁČ
Uhorka obsahuje veľa rastlinného hormónu, ktorý výborne nahrádza inzulín. Čiže je vhodná najmä pre diabetikov,...
Šťuka na zelerovo-batátových plackách
Zeler a batáty očistíme, nastrúhame nahrubo, pridáme vajcia, na oleji opečenú cibuľku, nasekané...
Talianske chlebíčky
Recept pochádza od mojej starej mamy a pôvodne zrejme z oblasti Talianska, kde za prvej svetovej...
Rascová polievka s vajcom
Množstvo surovín dávam od oka podľa toho, koľko polievky varím. Do horúceho oleja nasypeme rascu, ...
Kalamáre v grepovo-vínnej omáčke ŠERY
Všetky morské živočíchy sú ľahučké a zdravé. Pokiaľ sú "jediteľné" a nie sú kontaminované ropnými, ...
Tuniak so zeleninou
Komerčný recept<br />Šťavnatý a marinovaný tuniak pripravený na rozmanitej dusenej zelenine je ľahké jedlo, ktoré oslní...
Kuracie lasagne
Nadrobno pokrájanú cibuľu urestujeme na oleji. Pridáme najemno pomleté kuracie mäso, osolíme, okoreníme mletým čiernym...
Hlivovo–fazuľový paprikáš
Cibuľu pokrájame nadrobno a urestujeme na oleji. Pridáme pokrájanú, umytú hlivu, chvíľu miešame a...
Cestoviny s červeným pestom a bielou fazuľou
Ahojte, v mojom prípade pesto je vegánske, vo vašom kľudne pridajte vegetariánsku verziu, buď červené alebo aj zelené....