Chrumkavé kolienko s chrenovým šalátom
Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
porcie
Suroviny
1 ks, s kosťou (1400 g) |
|
|
|
|
|
5 g |
|
200 g, čerstvý |
|
200 g (Golden delicious) |
|
1 ks |
|
50 ml (môže byť aj majonéza) |
|
20 g |
|
Postup
-
1
Koleno umyjeme, dobre nasolíme a vtrieme po celom povrchu rozmarín a cesnak. Takto pripravené koleno dáme na pekáč a pečieme pri 140 oC až kým sa neoddeľuje mäso od kosti (3–5 hodín).
- 2
Chren očistíme a nastrúhame spolu s jabĺčkami na hrubšie rezančeky, zakvapkáme citrónom, pridáme jogurt (majonézu) a premiešame. Nakoniec dochutíme soľou, korením a vyvážime chuť citrónom. Podávame s čerstvým chlebom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu