Chrumkavé kolienko s chrenovým šalátom

Juraj Struhár
šéfkuchár hotela Astrum Laus v Leviciach a člen Gourmet klubu, 8. apríla 2012
Chrumkavé kolienko s chrenovým šalátom
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie

Suroviny

1 ks, s kosťou (1400 g)
5 g
200 g, čerstvý
200 g (Golden delicious)
1 ks
50 ml (môže byť aj majonéza)
20 g




Postup

  1. 1

    Koleno umyjeme, dobre nasolíme a vtrieme po celom povrchu rozmarín a cesnak. Takto pripravené koleno dáme na pekáč a pečieme pri 140 oC až kým sa neoddeľuje mäso od kosti (3–5 hodín).

  2. 2

    Chren očistíme a nastrúhame spolu s jabĺčkami na hrubšie rezančeky, zakvapkáme citrónom, pridáme jogurt (majonézu) a premiešame. Nakoniec dochutíme soľou, korením a vyvážime chuť citrónom. Podávame s čerstvým chlebom.

Diskusia k receptu

rea1
perfektná diéta. mňam. :-)))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia