
Grilovaný Camembert s tradičnou prílohou
Dnes som si uvedomila, že som ešte nikdy nevyužila funkciu GRIL na našej rúre. A...

Tradičné bryndzové halušky
Klasické bryndzové halušky, ako ich robia na Liptove, Orave...

Parené buchty a la Andy
Sú proste vynikajúce. Keď ich robím doma, musím urobiť dvojnásobnú dávku, lebo sa zrazu...

Jablkové smajlíky
Sú to vlastne zdravé jabĺčkové lievance s ovsenými vločkami. Pre dcérku ich vždy nejako veselo ozdobím,...

Penne na zelenine
Penne uvaríme vo vriacej osolenej vode, na panvicu dáme olivový olej, do ktorého vložíme na...

Pizza palacinky (palacinky trochu inak)
Nevedela som čo dnes variť(ako skoro každý deň :D ) Tak som troška zapla mozgové závity ...

Quiche s lososom
Tento druh Quiche je peceny bez spodneho cesta. Recept mam uz dost davno z jedneho casopisu....

Kačacie prsičká s medvedím cesnakom
Ryžové rezance namočíme na 20 minút do studenej vody a scedíme. Kačacie prsia potrieme sójovou omáčkou...

Žemľovka – housková stařena – pre kamaráta
Týmto mojim variantom žemľovky, splácam svoj obrovský dlh Jirkovi „Ižimu“ Ing. Planičkovi, kamarátovi z...

Smrčkovce plnené kuracím fášom a medvedím cesnakom
Na jar začína rásť smrčkovec český. Táto veľmi cenená huba je skutočnou delikatesou. Veľmi chutná je plnená....

Jihočeská zelnice
Jak je již v názvu uvedeno, tato polévka pochází z Jižních Čech a jedly se k...

Jahňacie kocky na zelenine
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme na kocky nakrájané jahňacie mäso, podlejeme asi 2...

Skladané rezance
Toto jedlo je vhodné pre prázdninujuce deti všetkych vekových kategorii -všetkym chuti

Grilovaná bravčová panenka s aromatickými paradajkami
Komerčný recept<br /> Ugrilované kúsky bravčovej panenky položte na kúsky opraženého celozrnného chleba, zalejte paradajkovou omáčkou a...

Husacie stehná
Očistené, umyté a osušené husacie stehná rozrežeme v kĺboch, osolíme, okoreníme a opečieme z...

Hlivový paprikáš
Na hlbšej panvici udusíme hlivu asi 5 minut. Po udusení odložíme do misky.

Zapekaný karfiol
Nielen mäsom je človek živý. Minimálne jeden deň v týždni máme zeleninové jedlo.

Hostina
názov hostina je po mojom švagrovi , ktorý toto jedlo zbožňoval a takto tomu hovoril

Bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom
Dnes budú na obed bezlepkové opekané čínske rezance so zeleninou a mäsom. Jedlo, ktoré je rýchlo hotové a najmä je veľmi praktické....

Vajcia v košieľke
Ďalšia vaječno-syrová inšpirácia, vhodná ako raňajky, teplé predjedlo, vložka do polievky, alebo prívarku,...

Roláda z bravčového bôčika so šampiňónmi
Bravčový bôčik vykostíme a zbavíme kože. Mäso rozrežeme tak, aby sme z neho vyklepali plát...

Medvedí pochod
Huby namočíme aspoň na 20 minút. Potom vodu zlejeme a uvaríme ich v čistej jemne osolenej...

Fašírky z ovsených vločiek s cestovinami
Fašírky z ovsených vločiek som prvýkrat robila asi ako 13 ročné možno 14 ročné dievča. To...

Plnená paprika s krúpkami
Krúpy dáme variť do vody na 20 minút, potom zlejeme vodu, zalejeme novou a opätovne...

Anglická morka so zemiakovou kašou
Vždy som chcela vyskúšať morku. Klasický anglický TURKEY style... a verte, alebo nie...

Nepečená roláda zo zemiakovej kaše s mletým mäsom
V Španielsku je typická na Veľkonočné i Vianočné sviatky. U nás v rodine celý rok :)))

Vyprážané hoki v kukuricovom cestíčku s domácou tatárkou
Dnešný Veľkopiatkový deň máme na stole rybku.