Ryžové cestoviny s baklažánom a paradajkovým pretlakom
Foto: jnlukov
10 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Baklažán posypeme soľou a necháme odležať aspoň hodinu.Ja to tak nerobím a vždy mi chutí :D Takže ak ste sa rozhodli to tak tiež neurobiť tak rovno ho umyjeme a pokrájame na asi 4x1 centimetrové obdĺžníky ktoré následne posolíme. Na teflónovej panvici si ho na olivovom oleji opečieme dozlatista.
-
2
Kým sa nám baklažán bude opekať dáme si variť ryžové cestoviny.Pozor! Varia sa len krátko. Cca 3 minúty (na obale je postup,je dobré ho dodržiavať).
- 3
Cibuľku si opražíme na olivovom oleji,pridáme paradajkový pretlak,štipku soli(nie je nutná kedže soľ sa dáva aj do cestovín a na baklažán) a bazalku.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
Diskusia k receptu