Baklažán zapekaný s paradajkami a syrom, ľahký šalátik fotorecept
Foto: vikih
Recept je zmesou rôznych videných receptov, nijakého konkrétneho, takpovediac mi napadol sám. Dokáže byť takmer BEZ KALÓRIÍ pretože nepotrebuje olej. Toto je môj prvý Zobraziť celý popisRecept je zmesou rôznych videných receptov, nijakého konkrétneho, takpovediac mi napadol sám. Dokáže byť takmer BEZ KALÓRIÍ pretože nepotrebuje olej. Toto je môj prvý recept tu na vareche, už dlhší čas som sem chcela niečo pridať ale až teraz som sa k tomu odhodlala.
porcie
príprava
na 230 °C
Postup
-
1
Nakrájajte na plátky baklažán, rajčiny a syr niva (ktorý sa dá ľahko obmeniť za mozarelu či obyčajný eidam).
-
2
Plátky striedavo uložíme do zapekacej misy. Posypeme soľou a korením, (polejeme olejom). Ak chcete môžete navrch pridať aj nejaké bylinky. Tiež sa dá nastrúhať ďalší syr (my sme mali v chladničke hneď niekoľko druhov - Vrštec a Grana Padano takže som ich použila ale nemusia byť).
-
3
Vložíme do predhriatej rúry. Čas som nesledovala ani teplotou si nie som istá - voľte podľa vlastného uváženia tak isto ako množstvá.
-
4
Na šalát si nakrájame na kocky uhorku, papriku, cesnak a nízkotučný syr fitaki.
-
5
Pridáme šťavu z citróna, (olej) a soľ.
-
6
Podávame pekne všetko spolu: šalátik s baklažánom a k tomu opečený rohlík. Dobrú chuť!
-
7
Na večer sa dá zo "zvädnutého" šalátu navyše spraviť ľahká nátierka - stačí ak odlejete vodu nazbieranú na spodu a rozmixujete.
Dobrý tip kimlo! Už aj si ho idem poznačiť =)!!
Dobrý tip, vďaka!