Rezance dan dan
Sezamový (arašidový) základ, na ňom rezance a na nich opražené mleté mäso so zha cai......
Pikantné krevety
Chcete si s partnerom lebo partnerku urobiť pekný večer pri bielom vínku. Tak tu je menu ktoré...
Kurča na šľahačke
Očistíme zemiaky, rozkrojíme na 4 časti, uložíme na plech a posolíme. Kurča rozporcujeme...
Grécke mäsové guľky - Soutzoukakia
Výborné jedlo, ktoré vás navnadí na letnú dovolenku :-)) Recept je podľa Yasmin Khan z knihy...
Svätý Peter so špenátovými tagliatelle
Na panvicu dáme olej, ktorý rozohrejeme a krátko z oboch strán opečieme filet svätého Petra...
Marocký kozací tagine
Tagine je keramická marocká nádoba a všetko čo sa v nej varí sa tiež volá tagine...
Kuracie prsia na avokádovom oleji a citrónovej šťave
Už som Vám spomenul meno novodobého „fanatika“ na zdravú výživu Dr. Steven R. Gundry-ho, ...
Sedliacke zemiaky
Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme a nakrájame na kolieska. Údenú slaninu nakrájame na kocky a...
Rýchle krehké pagáčiky
Vytápala som kopec slaniny z mangalice. Keď som už masťou zaplnila desaťlitrovú nádobu s vekom, ...
Jednoduchý losos s pomarančovým korením
Čerstvému lososovi podľa mňa svedčí úplne jednoduchá príprava, žiadne zložité receptúry.
Dusená šošovica s ryžou
Vopred prepláchnutú šošovicu uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Ryžu premyjeme, zalejeme zeleninovým vývarom a uvaríme...
Nadýchaná zemiaková focaccia
Na túto focacciu som sa chystala už dlho. Recept je zo stránky pekarnomanie. cz, ale...
Bylinkovo-cesnakový hermelín na rukolovom šaláte
pripravíme si bylinkové maslo : čerstvé maslo, cesnak, bazalku, čierne korenie a soľ spracujeme...
Zabíjačkový guláš v bochníku
Umyté a osušené mäso pokrájame na kocky, očistené obličky rozrežeme po dĺžke, vyrežeme kanáliky a...
Kuracie soté s omáčkou z koreňovej zeleniny, paradajok a jabĺk
Toto jedlo je úžasné, ľahké a chuťovo vyvážené.
Vyprážaný chlieb so syrom a cibuľkou
Zdravím Vás, chcem sa s vami podeliť s jedným receptom, ktorý mám ešte od svojej...
Šošovicová polievka so zeleninou, klobásou a sušenými slivkami
Šošovicová polievka - naša stará dobrá slovenská klasika. Kto by ju nemal rád? Hlavne teraz na jeseň, keď sa vonku už ochladzuje, polievočka dobre padne....
Losos na cibuľovej omáčke
Losos má výborné, krehké mäso, ktoré je nielen ľahko stráviteľné, ale aj veľmi zdravé...
Langoše z kapustou
Droždie rozmrvíme v mlieku, pridáme do múky, spolu zo smotanou a soľou vypracujeme cesto, ...
Palacinkové lasagne
Skúšali ste už nahradiť tradičné cestoviny lasagne za palacinky? Ak nie, máme pre vás recept, ...
Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi
Ja osobne rybu veľmi nemusím, okrem Vianoc, tak dva krát do roka. Jednoducho mi...
Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom
Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list,...
Tuniak s plnenými batatmi podľa Majselfa
Raper Majself nám ukázal, ako pripravuje lahodné steaky z tuniaka s pikantným dipom a plnenými batatmi....
Pečený kamenáč
Kamenáč, (Steinbutt, Rombo, Turobot) je veľmi delikátna ploská ryba. Pripravuje sa viacerými jednoduchými spôsobmi....
Tekvica so zemiakmi s kôprovou omáčkou
Spája nasladlosť tekvice s chuťou kôpru a stopou cesnaku.
Letný paradajkový šalát s mušličkami a vyprážaným karfiolom
Leto už balí „kufre“, no svoju kúzelnú vôňu nám láskavo ponecháva aj vo forme svojich plodov...
Slané palacinky z tvarohu a ovsených vločiek
Cesto: Ovsené vločky rozmixujeme, pridáme vaničku jemného tvarohu, vajce, mlieko, soľ, korenie...
Hrachové guľky so syrom
Hrach uvaríme v 1, 5 l vody domäkka. Uvarený scedíme a necháme vychladnúť.
Pečená hydinová pečeň
Tento recept mi kdysi přišel meilem od "Kuchařky ze Slovácka" Už mnohokrát jsem vařila podle ni a...
Falošné halušky
Halušky som nazvala preto falošné, lebo neobsahujú zemiaky. Sú na nich však syrečky, ktoré...