Jemnučké langoše

vareska3000 - fotkavareska3000, 13. júna 2013

Langoše veľmi ľúbime a často ich robím. Cesto ma ešte nikdy nesklamalo. :)

6-7
porcií
10 minút
príprava

Suroviny

400 g
70 ml
štipka
1,3 bal.
240 ml
0,5 bal.

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vsetko dame do misy,kvasnice rozdrolime do muky ,nerobime kvasok.Vsetko spolu vymiesime a dame vykysnut.

  2. 2

    Po vykysnuti, cesto znova premiesime a rezeme si langose. Ja si kazdy pekne rozvalkam na placku ,trosku ponaťahujem a dam smazit na olej. Potieram ich zmesou oleja, cesnaku a soli.

Recept je zaradený do kategórií:
Múčne jedlá, Hlavné jedlá, Olovrant, Večera, Lacné jedlá, Vyprážané

Diskusia k receptu

medovnicek
aj u nás sú langoše obľúbené, recept mám zo Života, ale vyskúšam aj ten tvoj
mamatata2
Vyzerajú ozaj super a môžu sa robiť aj dva dni pred výplatou. Ukladám do KK a určite vyskúšam.
luss44
aj my langoše ľúbime, veru musím najbližšie urobiť :)
nadja
Postup je dost nesrozumitelný: "Vsetko dame do misy" - ale suroviny nejsou nějak oddělené, takže když to vezmu doslova, tak bych do těsta měla dát i sýr, kečup,.... Olej se dává také do těsta, nebo jen na smažení - ale 70 ml na smažení je asi málo? Kam se smetanou?
monci1105
Myslim ze je to tak, že všetky suroviny po droždie idu do cesta, ostatok na langoše. :)