
Kapustová polievka so scirankou k MDŽ
Tradícia štedrovečernej kapustnice v prvý deň vianočných sviatkov je na Slovensku neodškriepiteľná. Dokonca povýšená nad zákon. Ale prečo by si našinec nemohol na polievke z kyslej kapusty pochutiť aj v priebehu roka....

Morčacie rezance so špenátom
Dukanova diéta Tento je môj obľúbený, lebo ja milujem špenát :D

Semmelknödel so šampiňónovou omáčkou
Skvely jednoduchy obed. A ospravedlnujem sa, ze je text bez mäkcenov a dlznov, mam...

Hubové rizoto s omáčkou zo syra Taleggio a bylinkovým olejom
Na masle a olivovom oleji speníme na jemno nasekanú cibuľu, pridáme huby, ryžu a restujeme...

Sójové kocky so suchou fazuľou
Suchú fazuľu si deň do predu namočíme. Možeme použiť aj zaváranú fazuľu v konzerve, tá...

Farebná omeleta
vajíčka sa dajú pripraviť na milión spôsobov, tento je jeden z mojich najobľúbenejších, ......

Rizoto z quinoi s tuniakom
Ja som quinou pripravila presne ako rizoto, žiadne osobitné varenie vo veľkom hrnci vody, celý...

Jablkové vankúšiky :-)
Tak takto dnes nazval náš synček koláčiky, s ktorými pomáhal :-))) Toto kysnuté cesto je vynikajúce,...

Pečené omeletky so syrom a s bylinkami
Možnože takéto omeletky poznáte - ja som ich objavila, až keď som prešla na low-carb...

Šošovicovo-cícerové karí s quinoou
Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme 300 ml vody alebo zeleninového vývaru a pod pokrievkou uvaríme domäkka....

Blesková rastlinná fašírka
Bleskový obed alebo večera doslova do dvoch minút! Rastlinná fašírka je vyrobená z čerstvého slovenského tofu, ...

Zapekaná cestovina s cukinou
Rýchla večera, alebo obed na všedný deň, keď sa vám nehce moc variť.

Tuniakový šalát s fetou
Čínsku kapustu, paradajky a papriku nakrájame na menšie kúsky, pridáme soľ, olivový olej a...

Kuracia rolka
Kuracie prsia si na drobno pokrájame. Na oleji orestujeme cibuľu a necháme vychladnúť. Červenú papriku...

Fiskegrateng - zapekaná cestovina s treskou
Jedna z dalsich norskych specialit. Prvy pokus a fakticky sa vydaril az nato ze som neodhadla dostatocne...

Špikovaný diviačí krk s yorkshirskym pudingom
Najprv prípravíme nálev na mäso: Zmiešame vodu, červené víno, cesnak, cibuľu, bobkový list,...

Soľanka – staromoskovská „zbornaja“ hustá polievka
Hovädzie mäso a rebierko vložíme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme bobkový list a začneme variť...

Prírodné bravčové rezne
Tento recept si urobím keď viem že na druhý deň sa mi moc nechce variť.

Moje francuzáky
Prišla som z roboty unavená a tak som narýchlo pripravila na večeru obľúbené francúzske zemiaky. Robievam...

Cannelloni plnené špenátom, kuracím mäsom a fetou
Na panvici si pripravíme špenát ku ktorému pridáme 4 strúčiky cesnaku, trošku soli, korenia a...

Rebrá na rošte
Radi grilujete? A neviete si predstaviť leto bez grilovania? Tak v tom prípade máme pre Vás nenáročný,...

Frankfurtská zelená omáčka
Ako už názov napovedá, recept pochádza z Frankfurtu a na zelený štvrtok nesmie chýbať v žiadnej...

Zemiakovo-slaninový prívarok s vajcom a fašírkou ( fotorecept)
už som nevedela čo variť tak som zvolila klasiku :)

Šampiňónová mňamka na hriankach
Rýchla večera, ktorú si obľúbite ak máte radi šampiňóny tak ako my :)

Tagliatelle so zeleninou
Sparíme si paradajky, ošúpeme ich a nakrájame nadrobno. Pridáme pretlačený cesnak, cukor, soľ...

Francúzske zemiaky
Bežné jedlo zo zemiakov na všedný deň, ale aj na celý víkend. Uvarím v sobotu...

Pečené cukinové rolky s prosciuttom
Jednoduché predjedlo s dochrumkava upečeným prosciuttom a roztečeným parmezánom.

Plnené kalamáre
Na rozohriatu panvicu nasypeme strúhanku, pridáme čili papričky nasekané na drobno bez semienok, cesnak nasekaný...