Pečené kuriatko na kyslej kapuste so zemiakmi
toto jedlo som si obľúbila preto,lebo je nenáročné na prípravu,je chutné a kuriatku dodáva inú chuť. A samozrejme, človek nezašpiní veľa riadu:)
5
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
1 minút
na 180 °C
na 180 °C
Postup
-
1
Kuriatko poumývame, rozporcujeme.
- 2
Hlboký pekáč si "vystelieme kyslou kapustou, do nej poukladáme osolené (pozor len mierne,lebo kapusta obsahuje soľ!!), okorenené, posypané mletou rascou a paprikou jednotlié časti kuriatka a dáme do vyhriatej rúry (180°C).
- 3
Zemiaky očiistíme, mierne posolíme. Pekáč vyberieme z rúry a kuriatko obložíme pokrájanými zemiakmi.
- 4
Opäť dáme do rúry a pečieme cca 1 hodinku, pričom podlievame horúcou vodou. Keď je mäsko a zemiaky mäkké,rúru vypneme a podávame. Dobrú chuť!!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Miesto kurčiatka môže byť rôzne mäso.