
Kvaková polievka, alebo ako prívarok
Kvaka je starodávna zelenina, na ktorú sa zabúda. Tvar má podobný repe. Mladá kvaka je chutná a...

Hovädzie na pive
... so zeleninkou, zemiakmi ... a z jedneho hrnca :-). Vyborne papkanie, ked...

Lievance zo zemiakov a šampiňónov
Tieto slané lievance robievam najmä v lete ako prílohu k špenátu rôznym omáčkam, napr. kôprovej,...

Orechová bábovka s rumom
Chutná orechová bábovka s rumom, ktorá sa výborne hodí k rannému čaju.

Thajské rezance vo woku
Zohrejeme približne 1 liter vody v hrnci alebo v rýchlovarnej kanvici. Rezance dáme do misy a...

Pečená krkovička na bielom víne s pečeným zelerom a hráškovo-mätové pyré
Kto nemá rád krkovíčku. môže nahradiť chudším bravčovým mäsom. Sledujte ma na facebooku na mojej fan...

Údená krkovička so zemiakovou náplňou
Údenú krkovičku rozkrojíme a naplníme plnkou, previažeme niťou, pečieme pri 180 oC približne hodinu...

Blesková rastlinná fašírka
Bleskový obed alebo večera doslova do dvoch minút! Rastlinná fašírka je vyrobená z čerstvého slovenského tofu, ...

Tofu v ryžovom papieri
... údené tofu, pór so šampiňónmi restovanými na masle a hráškovo syrové pyré s olivovým...

Pečené prsia na hlivovom krupote
Husacina patrí medzi kalorické bomby, ale na našich stoloch by nemala chýbať. Veď šikovné prababičky...

Filé v strúhankovo-syrovej perine
Porežeme si filé na kúsky a na pekáč pomastený olivovým olejom poukladáme vedla seba. Okoreníme korením na...

Feniklové rizoto s krevetami
Kúpila som fenikel a nevedela čo s ním. Ale tieto talianské jedlá majú tú výhodu, ...

Ragú so zeleninou a lesným ovocím
Vykostené a odblanené jelenie mäso umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Pokrájanú cibuľu speníme na masti,...

Paľova pečeňová bašta
Tento recept mám od príbuzného robí si ho často no už aj ja keď mám chuť na...

Cestoviny s rastlinnou bolonskou omáčkou
Jedno z našich najobľúbenejších jedál. Bolonské cestoviny sú hotové okamžite a svojou skvelou chuťou si získali veľkých i malých, vegetariánov aj mäsožravcov....

Horalský guľáš
Tento recept mám ešte s čias vojenčiny keď sme chodili strážiť do hôr a mlade chlapské žalúdky...

Roláda z hovädzej lopatky
Inspiraciu na toto jedlo som brala z tohoto receptu http://www. taste. com. au/recipes/4509/beef+braciole+italian+beef+rolls?ref=collections, beef-recipes V povodnom recepte...

Sakra dobré cestoviny
Veľmi rada miešam chute a poslednú dobu som sa zamilovala do chilli, dávam ho snáď všade...

Frankfurtská zelená omáčka
Ako už názov napovedá, recept pochádza z Frankfurtu a na zelený štvrtok nesmie chýbať v žiadnej...

Různé smažené sýry
Při publikaci receptu na smažený Hermelín , který přidal kolega na Vareche tassiedevil se rozvinula velmi příjemná...

Vyprážaná vianočka s mätovým dipom
Vianočku nakrájame na tenšie plátky s hrúbkou asi pol centimetra. Medzi dva plátky vianočky poukladáme nadrobno nakrájanú čokoládu. Do...

Medvedie muffiny
Sezóna medvedieho cesnaku je ešte v plnom prúde. Po sviatkoch nám zostalo doma staršie pečivo a...

Celozrnné „čierne zlato“ so zeleninou a s mozzarellou (HIT)
Dnes vám opäť prinášam recept z antihistamínového súdka. Predstavím vám najzdravší druh ryže a tolerované sorty...

Moja hubová polievka
Jar v plnom prúde, blíži sa leto a s ním hubová sezóna, a tak treba...

Vajíčková nátierka
tento recept robíme roky verím že si ho tiež obľúbite... skvelá na zimné večery...

Letná omeleta z karfiolu
Karfiol možno variť, dusiť, zapekať či opekať s vajcami ako mozoček, smažiť, podávať...

Pizzový chlieb s cherry paradajkami a rozmarínom
Časopis Dobré jedlo uverejnil v auguste aj tento recept a ten posúch na obrázku vyzeral tak...

Kura à la perlička
Tento recept je u nás dlho, len niektoré suroviny ťažko zoženiem, tak som ho prispôsobil...

Kuracie prsia s horčicou, syrom a petržlenovou vňatou
mäsko, ktoré sa rozplynie v papulke