Šošovicovo-cícerové karí s quinoou
Začneme varením quinoy. Quinou zalejeme 300 ml vody alebo zeleninového vývaru a pod pokrievkou uvaríme domäkka....
Karé s kuriatkami
Po nakupe si maso nakrajajte prblizne na 2cm platky a okorente. Z chladnicky ho vyberte az hodinu...
Kuracie prsia s fazuľkovými strukmi na kyslo
Moja rodinka zbožňuje takéto jedlá, najmä keď prílohou sú makaróny.
Pečená plnená paprika
Ako som už predtým písala plnenú papriku máme radi v rôznych formách. Dnes som robila podľa...
Grilovaný jahňací chrbát s cícerovým pyré
Jahňacinu opláchneme, pridáme bylinky, cesnak a naložíme do oleja. Potom pomaly opečieme a vložíme...
Bravčové s kyslou kapustou
Kyslá kapusta patrí k zime, blížia sa Vianoce, jedlo šuchneme do rúry a hurá upratovať....
Kuracie prsia, rukola a grilovaná cuketa
Niekedy mám chuť na ľahký obed bez prílohy, len zo zeleninou. Mám rada rukolu a...
Džatky
Zemiaky obielime, pokrájame na kocky a varíme v osolenej vode. Pred dovarením zlejeme tak, ...
Kačacie prsia s marinovanou baby hruškou a kroketami
Kačacie prsia osolíme, narežeme kožu, sprudka opečieme a dáme piecť do rúry na 180 stupňov...
Steak s vínovou redukciou s korením a chilli
Dlho som sa na toto jedlo odhodlávala až som sa odvážila, na prvý krát som so...
Plnené rohlíky
Pred rokmi keď som bola ešte uplne maličká a brat ešte býval doma mamina zvykla robievať tieto...
Francúzska kapusta
Meno tomuto jedlu som dal ja. Už som prečítal hodne receptov aj kucharských kníh, ale...
Zeleninové lievance s thai curry omáčkou
Lievance sú "vďačné" jedlo či už na sladko alebo na slano. Ja som si ich pripravil s...
Zvyšková kuchyňa č. 1 - mäsové guľky
Pri varení nám často vznikajú rôzne zvyšky, ktoré sa často dajú výhodne a prekvapivo aj chutne...
Cuketová polievka s rukolou
Polievka, ktorá je dobrá po celý rok - môže byť servírovaná na teplo i na studeno...
Tekvicovo-batátová polievka
Zeleninu ošúpeme a nakrájame na kocky. V hrnci zohrejeme olej a podusíme cibuľku nakrájanú na drobné...
Živánska
Komerčný recept <br /> Obľúbenou klasikou grilovačiek v mnohých slovenských rodinách je už tradične živánska. Jedlo s vôňou...
Skryté teľacie mäso
Rada varím "v jednom hrnci" to znamená, že mäso aj príloha sa pripravujú v jedej nádobe...
Zelený židovský šalát s hubami a orechami
Rada sa s Vami rozdelím o tento šalát francúzskych židov, ktorý je veľmi svieži a chutny,...
Placky paratha plnené šošovicou
Preosejeme múku, pridáme soľ, premiešame. Pridáme olej a vodu a rukou vymiešame vláčne, ...
Cestovinový šalát s hubami
Cestoviny uvaríme v osolenej ode. Huby očistíme, cibuľu ošúpeme a nadrobno pokrájame. V panvici...
Vaječná omeleta so zeleninou
Najskôr si pripravíme zeleninu tak, že cibuľu nakrájame na ...
Morčacie roládky s cviklovou penou
Mrkvu a petržlen nakrájame na malé kocky, urestujeme na masle, a ochutíme soľou a korením....
Jemne sladké kváskové bochníčky (vegan)
S kváskom sme už kámoši :-). Recept som našla tu: http://www. varimezdrave. cz/velikonocni-kvaskove-jidase/. Nepoužila som...
Losos s cuketou
Filety lososa utrite papierovou utierkou, pokvapkajte repkovým olejom s bylinkami, osoľte, okoreňte a...
Marinované kuracie prsia na cibuli
Kuracie prsia nakrájame na plátky. Suroviny na marinádu zmiešame, vložíme do nej mäso a necháme...
Zapečené zeleninové zemiaky
Aj napriek chorobe, jesť sa musí. Tak som pripravila rýchle a hlavne ľahkostráviteľné jedlo na...
Cestoviny s robi a zeleninou v kokosovej omáčke
Robi pokrájame na kocky a (najlepšie na noc) naložíme do marinády z horčice, sójovej omáčky, ...