Howardove plnené huby

marianne - fotkamarianne, 12. januára 2011
Howardove plnené huby
Foto: marianne

.... pred casom nas jeden kolega pozval k sebe na pivko a tieto huby mal pripravene na pohostenie, ako chutovku.Tak som recept pomenovala po Zobraziť celý popis.... pred casom nas jeden kolega pozval k sebe na pivko a tieto huby mal pripravene na pohostenie, ako chutovku.Tak som recept pomenovala po nom:-)).Myslim,ze sa to da spravit aj z bedli alebo sampinonov.

3
porcie
15 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

3 ks, velke (flat mushrooms)
300 g, prerastená alebo klobaskove maso.
100 g, strúhaný
1 ks, veľká nadrobno nakrájaná
 podla potreby
lak na huby:
1/2 dl
 podla chuti
1 hrst, ,nasekana
1 ks, -cerstva,nasekana




Postup

  1. 1

    Huby zvonka osupeme a vytrieme z zvonka aj vnutra zmesou laku.(olej,vnat koriandra,mlete cierne korenie,sol a nasekanu cerstvu chilli.)Odlozime na pekacik,kde budeme huby zapekat.Medzitym na ojeji orestujeme do zlatova pokrajanu cibulu,pridame slaninku pokrajanu na kocky.Tu by som chcela upozornit,ze ak je slanina moc mastna,radsej treba pouzit klobasove masko,alebo mlete masko.(tu je slaninka skor ako kare)a dosolime,ak je treba.Restujeme,mozeme aj trosku podliat vodou, ak sa lepi na panvicu.

    Howardove plnené huby  - obrázok 1
  2. 2

    Pripravene huby naplnime slaninkou a dame piect do predom vyhriatej rury na 20 minut.Po stanovenom case vyberieme,posypeme struhanym syrom(ja som mala Cheddar).Vratime do rury,ktoru uz vypneme,syr nechame roztiest na 5 minut a hotovo.

    Howardove plnené huby  - obrázok 2
  3. 3

    Vyborne su k tomu hodia americke zemiaky,ale takisto s bagetkou su chutne tiez.Oblozit cerstvou zeleninou.No a s pivkom nemaju najmensiu chybu.

    Howardove plnené huby  - obrázok 3
  4. 5

    ....

    Howardove plnené huby  - obrázok 5
  5. 6

    ....

    Howardove plnené huby  - obrázok 6
  6. 7

    ...

    Howardove plnené huby  - obrázok 7

Diskusia k receptu

janaja
Vyzerá to vynikajúco, ukladám do KK. Až bude sezóna húb, určite urobím.
ejta
A tá nožka sa tam necháva ?
marianne69
@palokuchki su to klasicke pecene zemiacky,pokrajane na stvrtky,ja na ne kupujem uz hotovu zmes korenia,(americke korenie na zemiaky),ale uz som ich videla paradoxne piect na zmesi(oleja,soli a proveslanskeho korenia,ale nerobila som to.)Kupujem tu hotovu zmes.@ejta ,ano aj ta nozka sa tam nechava,tak som to videla aspon robit,ale ak ti prekaza tak kludne ju odrez:-))
danculka
Nôžka tam neprekáža ,lebo sú huby dosť veľké,ked´sú menšie tak vyrežem a nadrobno pokrájam do plnky,uložím si i Tvoj recept...
marienka44
@Marianne69 ,co je to za pristroj na obr.c.6 a 7?Urcite je to ang. vyrobok a na co sa pouziva? Na zapekanie? Ja poznam u nas len remosku. :-)
marianne69
@marienka44 to je tefal Actifry,je to vyborna vec Marienka,oplati sa zainvestovat,maju to aj ine varechacky babidka aj bozulka.My sme traja a pouzivam to namiesto rury.Pozri si marienka moju diskusiu Tefal actifry.Dozvies sa tam vselico.Dostat ju kupit na SVK v pohode.Ja tam peciem aj buchty,zapekam zemiacky,u mna je vyuzita na 100 percent.@danculka vyskusaj,neobanujes, ak mas rada huby:-))
janger
Receptik sa mi velmi paci. Tie hriby su obrovske. Uz som guglila, ktore su to. Neviem, ci ich tu dostat. Budem musiet popozerat.
1x martau
marianne69
@janger dakujem:-) kludne pouzi vacsie sampinony,(ak nenajdes tieto)robila som to aj s nimi a tiez to bolo vyborne.....
cica2
dobre to vyzerá, my hríby máme velmi radi:) ďakujem za receptík
kecemis
A taketo nieco mi uniklo. uz aj to idem napravit.
marianne
a ked uz bola rec o zihlave:-) dnes som plnila Howardove huby psenom,fetou syrom a zihlavou, veela zihlavy s cibulkovo-hubovym zakladom+salat co sa v chladnicke naslo+varena sunka...







SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia