Slaný koláč s kuracím mäsom, pórom a gaštanmi
Foto: chillinka12
Takýto podobný recept robil Jamie Oliver a moc sa mi páčil ale nepamätala som si čo presne tam išlo tak som improvizovala a musím Zobraziť celý popisTakýto podobný recept robil Jamie Oliver a moc sa mi páčil ale nepamätala som si čo presne tam išlo tak som improvizovala a musím povedať že bol výrobný :)
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kuracie prsia nakrájame na kocky alebo rezance a v mise premiešame s čiernym korením, soľou, trochou sušeného cesnaku a rascou (všetko podla chuti) - prípadne iné koreniny.
- 2
Pór si nakrájame na kolečka, ja som použila asi tak 15 cm póru (zas záleží podla toho kto má ako rád pór :) )
- 3
Na panvicu dáme olej a keď bude rozpálený dáme mäso a keď sa troch zatiahne tak dáme por, trochu orestujeme (ak pustí kura šťavu tak podusíme :) ) a keď je mäso hotové odstavíme. Ja som to "dusila" kým som nedokončila bod 4 nakoľko mi to pustilo dosť šťavy a čakala som kým sa odparí
- 4
Lístkové cesto si rozvaľkáme a olúpané pečené gaštany (ja som ich mala asi 8 ) nadrobíme na polku cesta 2/3 gaštanov. Potom cesto preklopíme na polku a zas na polku dáme gaštany a preklopíme (nefotila som postup tak aspoň nákres :D ) potom cesto vyvaľkáme na takú veľkosť aby sme s ním vystlali plech a ostalo na to aby sme ho mohli preklopiť cez plnku a spojiť kraje
- 5
Plech si vymastíme ja som vymastila bravčovou masťou ale stačí olejom. Plech mál veľkosť 18 x 25cm
- 6
Cesto dáme do plechu dáme plnku a preklopíme cestom, zatlačíme kraje a potrieme vajíčkom, posypeme trochu soľou a sezamom.
- 7
Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme kým nieje na vrchu zlatej farby
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu