Slaný koláč s kuracím mäsom, pórom a gaštanmi

chillinka12 - fotkachillinka12, 21. novembra 2012

Takýto podobný recept robil Jamie Oliver a moc sa mi páčil ale nepamätala som si čo presne tam išlo tak som improvizovala a musím Zobraziť celý popisTakýto podobný recept robil Jamie Oliver a moc sa mi páčil ale nepamätala som si čo presne tam išlo tak som improvizovala a musím povedať že bol výrobný :)

6
porcií
20 minút
príprava
35 minút
na 180 °C

Suroviny

400 g rozmrazené
2 ks
 pečené
 na potretie




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia nakrájame na kocky alebo rezance a v mise premiešame s čiernym korením, soľou, trochou sušeného cesnaku a rascou (všetko podla chuti) - prípadne iné koreniny.

  2. 2

    Pór si nakrájame na kolečka, ja som použila asi tak 15 cm póru (zas záleží podla toho kto má ako rád pór :) )

  3. 3

    Na panvicu dáme olej a keď bude rozpálený dáme mäso a keď sa troch zatiahne tak dáme por, trochu orestujeme (ak pustí kura šťavu tak podusíme :) ) a keď je mäso hotové odstavíme. Ja som to "dusila" kým som nedokončila bod 4 nakoľko mi to pustilo dosť šťavy a čakala som kým sa odparí

  4. 4

    Lístkové cesto si rozvaľkáme a olúpané pečené gaštany (ja som ich mala asi 8 ) nadrobíme na polku cesta 2/3 gaštanov. Potom cesto preklopíme na polku a zas na polku dáme gaštany a preklopíme (nefotila som postup tak aspoň nákres :D ) potom cesto vyvaľkáme na takú veľkosť aby sme s ním vystlali plech a ostalo na to aby sme ho mohli preklopiť cez plnku a spojiť kraje

    Slaný koláč s kuracím mäsom, pórom a gaštanmi - obrázok 4
  5. 5

    Plech si vymastíme ja som vymastila bravčovou masťou ale stačí olejom. Plech mál veľkosť 18 x 25cm

  6. 6

    Cesto dáme do plechu dáme plnku a preklopíme cestom, zatlačíme kraje a potrieme vajíčkom, posypeme trochu soľou a sezamom.

  7. 7

    Dáme do rúry vyhriatej na 180 stupňov a pečieme kým nieje na vrchu zlatej farby

    Slaný koláč s kuracím mäsom, pórom a gaštanmi - obrázok 7

Diskusia k receptu

zenfira
To vyzera vyborne, sups do kucharskej knihy, cez vikend idem na to.
chillinka12
Ja už som na tento recept myslela asi rok ale teraz sme mali konečne doma gaštany tak som sa do toho pustila :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia