
Teplý zeleninový šalát
Príliš mäsová kuchyňa v školskej jedálni nevyhovuje mojej priveľmi vegetariánskej duši, preto si vždy obedíky nosím...

Dusené plnené zemiaky s paradajkovou šťavou
Tento recept je z kuchárskej knihy. Ktorú som zdedil po mame, je to kniha z...

Cestoviny z jedného hrnca
Všetky suroviny si očistíme a pokrájame podľa seba. Do hrnca si dáme olivový olej, cesnak, cibuľu...

Japonské pirôžky so zeleninovo-koriandrovou plnkou
Cesto: K múke pridáme toľko vlažnej vody, aby vzniklo kompaktné cesto, ktoré sa bude dať...

Zubáč na smotanových zemiakoch s pestom
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Jahňaco-cícerová fašírka s polentou a ratatouille
Prvý raz v živote som skúšal robiť fašírku. Z detstva nenávidené jedlo mi napadlo, keď...

Cuketový quiche
U mna zacaka cuketova sezona. Na mojich potulkach po internete ma zaujal tento recept. Zaujala...

Rizoto s kuracím mäsom
Jednoduché a zdravé jedlo. My si k nemu zvykneme dať zavárané uhorky.

Rizoto z mora
Toto rizoto som robila 1x. Náhodou mi padli oči v obchode na sáčok s morskými potvorkami....

Kuracia roláda v slaninke
Pečená roláda z vykosteného kuraťa je skvelá ako pohostenie, podáva sa nastudeno.

Párky v tvare kvetov zapečené s vajíčkom
Detom mozme na party pripravit parky aj takto ... v tvare kvetov . -)

Cestovinový šalát s cícerom a avokádovou zálievkou
Tento šalát je sýty a plný výživných látok a vitamínov.

Kuracie stehná na mascarpone a horčici
Niekedy mi stačia takéto jednoduché recepty, tento už mám pridaný v rodinnej kuchárke. Keď som...

Lievance s jahodami
Do múky postupne pridávame mlieko a miešame, tak, aby bolo cesto hladké. Potom pridáme...

Falošné jaternice
Tento recept je zdravšia, jednoduchá a rýchla alternatíva jaterníc, ktorá môže spestriť napríklad...

Slivovicový diviak s kôprovou omáčkou
Diviačie stehno očistíme a prešpikujeme slaninkou. Osolíme, okoreníme, pridáme bobkový list, borievky, ...

Karfiolový šalát
Karfiolu sú teraz všade plné trhy a obchody. Možno sa niekomu pridá aj jeho šalátová podoba...

Teriyaki glazovaný hovädzí filet s pečenou cibuľkou a sladkým pyré
Recept na netradičný slávnostný obed pre vás pripravil Richard Danis, šéfkuchár reštaurácie UFO watch. taste. groove...

Vianočný veniec
V podstate ide o klasickú kysnutú vianočku spojenú do tvaru venca, ktorá je príjemnou milou a...

Crêpes soufflées / kysnuté palacinky
Dostala som krásnu knihu: Umenie francúzskej kuchyne. Vyskúšala usom urobiť kysnuté palacinky. Sú jemnučké. S...

Medailónky na víne s borievkami
Z kalendára Gazdinka 2012. Perfektné s tarhoňou. Ja som hrozno nedávala a namiesto ríbezlovej zaváraniny...