Srdiečkové rizoto
Srdiečka očistime, zbavime toho, čo sa nam nepači a nakrajame . Cibulku si orestujeme na oleji,...
Zapekané kuracie prsia na banánoch
Patrí k mojím top-receptom, lebo je úžasný na každú príležitosť. Najradšej ho varím na párty...
Camembert so šunkou zapečený v lístkovom ceste
Tento recept je veľmi jednoduchý a chutný. Ideálny pre začínajúcich kuchárov, nedá sa na ňom...
Pizza z ovsených vločiek a tvarohu
300 g tvarohu zmiešame so 100 g pomletých ovsených vločiek, soľou a vajíčkom. Pripravenú masu...
Syrovo-šunkové muffiny
Toto je taký mix alebo mišung? všetkých možných receptov, hlavne "šunka s vajcom" a "syrové muffiny"...
Hovädzí steak so špenátom
... príprava dobrého steaku trvá 10 až 18 dní, lebo tak dlho trvá pokiaľ je hovädzie...
Rošáda
Potrebovala som nasýtiť veľa chlapov. Inšpirovala som sa receptami na námornícke mäso ... a tak vznikla...
Grilované jahňacie kotlety
Jahnacina patri medzi nase najoblubenejsie mäsa. Charaktericku vonu jahnacieho mäsa, ktora mnohym vadi, ovplyvnuje...
Bryndzové halušky s cibuľkou
Je to chutné a obľúbené jedlo mojej rodiny. Viem, že sa podávajú so slaninkou, ...
Cuketa s kuskusom
tento recept nie je ničím vynímočný, len som sa chcela pochváliť novým druhom cukiet ktoré som...
Plnené vypražené lokše
Tento recept je velmi stary. Mam ho zo slovenskeho casopisu Zivot, este zo socialistickej...
Bulharský mäsový šalát
Upečené bravčové mäso a očistenú papriku nakrájame na tenké rezance, paradajky na plátky.
Zapekanky trochu inak
Ten, kto čaka u mňa na raňajky cereálie sa veľmi mýli. Kombinácia slaninky , vajca a...
Paprikáš z hlivy ustricovitej
Hlivu umyjeme a pokrájame na rezance. Na rozpálenom oleji osmažíme nadrobno pokrájanú cibuľu do zlatista...
Plnené morčacie prsia
Na Slovensku sa zacalo obdobie kacic a husi. My sme zase zabijali morky. Prezrela som...
Bravčové karé na hnedých šampiňónoch
Jednoduché, chutné a pomerne rýchlo hotové jedlo.
Блинчики с мясом - palačinky s mäsom
Moje najobľúbenejšie ruské jedlo. Keď to varíme doma, máme sviatok.
Kuracie Biryani (pandžábsky spôsob) alebo Indické rizoto
Toto jedlo ma naučil variť môj manžel (vlastne on ma naučil variť :) ), ktorý je...
Strapačky s kyslou kapustou bez halušiek
Toto jedlo je MEGA, naozaj. Teda priznávam, že človek musí mať rád kyslú kapustu...
Maslová tekvica s tmavou fazuľou a ryžou
Jesenné či zimné jedlo na chladnejšie dni, ktoré zahreje - dusená maslová tekvica s tmavou fazuľou,...
Výborný fazuľový guláš s mäsom (Kuru fasulye)
Fantastické jedlo, na ktoré potrebujete len 2 základné suroviny! Moja rodina toto jedlo zbožňuje a preto ho varím dosť často....
Perkelt z morčacích žalúdkov
Morka sa počíta k pochúťkam v kuchyni. Kúpila som teraz nie celú morku, len morčacie...
Zbojnícka pochúťka
Umyté mäso a pečeň pokrájame na rovnaké kúsky, párky alebo klobásu pokrájame na kolieska, slaninu na plátky a cibuľu...
Tradičné zemiakové lokše
Ak ste sa pustili do pečenia svätomartinskej husi, budete k nej potrebovať aj zemiakové lokše...
Bravčová panenka s omáčkou z podpňovky
Huby rastú ako divé, tak som teraz použila podpňovku obyčajnú, nazývanú tiež václavka, alebo...
Bulharská skladaná torta
V chladničke zostala smotana na šľahanie, tak som rozmýšľala čo s ňou. Niet nad staré dobré...
Richtárska pochúťka
Velmi rada varim podla starych kucharskych knih a tento receptik je asi z 58 rocnej kucharky, ktoru...
Raňajky: Báčikova podrážka
Ahojte všetci toto je môj prvý príspevok, recept na rýchle, chutné a výdatné raňajky- aj...
Chutné zeleninové rizoto - vegan
Rýchly, ľahký a chutný obed alebo večera, zeleninové rizoto.
Pečienkové fašírky
Tieto výborné fašírky robievam po každý raz inak... robila som ich už aj z mletých pečienok, ...
Teľacie po burgundsky
Po ďalšom vegetariánskom týždni ma zase prepadla chuť na jemné mäsko. Tentokrát som sa snažil vyhnúť...
Zapekané cestoviny s klobásou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode. Medzitým si nakrájame cibuľku (alebo pór), cesnak, paradajky a...
Kuracie stehienka na južný spôsob
Kuracie stehienka na južný spôsob sú výbornou inšpiráciou pre všetkých, ktorí milujú jedlá v jednom hrnci....