
Syrové žemle
Tieto žemličky si pekávame ako prílohu ku kyslým polievkam alebo nátierkam, jednoduché a chutné.

Pražma na zázvore
Když jsme byli před 7 lety v Lokvě Rogožnici v Chorvatsku, tak náš pán domácí nám...

Pilaf
Pripravil som si takéto jedlo raz v zime keď mi veľmi prišlo na chuť červene vínko...

Lososový steak na sladkej omáčke s pažítkou
Originál receptu je niekde z tv, no preonačený podla našich chutí.

Francúzka bageta
Ďeň pred prípravou jej musíme venovať 3 minútky:) Bageta je druh pečiva pochádzajúceho z Francúzska, ktoré je...

Nadstavený kotlíkový guláš
Guláš je jeden z najklasickejších eintopfov, teda aspoň kotlíkový, kam idú aj zemiaky. Tento...

Veľkonočný mäsový nárez aj za morom
Nikdy som nebol rád aktívnym účastníkom Veľkonočných oblievačiek, šibačiek, či „mrskútov“. Jar áno, ...

Bravčová roláda so špenátom
Bôčik vykostíme, osolíme, okoreníme, rozložíme a natrieme po celej ploche špenátovou plnkou (na oleji...

Cestoviny s hríbmi a kukuricou
Cestoviny uvaríme v osolenej vode, do ktorej sme pridali 2 kl oleja, aby sa nám...

Šalát s bulgurom, riasou Wakame a grilovanou zeleninou
Náš obľúbený teplý rímsky šalát s bulgurom som trochu rozvinul, fazuľu nahradil inými vecami, a...

Kalerábové cestovinky
Tento recept mám obľúbený, lebo je to: rýchle, lacné, nezašpiní sa pri tom veľa...

Guláš z pečeňovca dubového.
Ďalší recept od českého kamaráta a spolupracovníka a preto sa ospravedlňujem za preklad.

Bravčové rebrá na rasci a bielom víne
Dnešný sviatočný obed. Bravčové rebierko som piekla na rasci a bielom víne.

Rukolový šalát s praženými mandľami
Chuťovo vyborný a výrazný šalátik, nenáročný na prípravu a suroviny.

Hubový paprikáš so zeleným hráškom
Na tmavom cibuľkovom základe urestujeme očistené a nakrájané huby. Pridáme papriku, krátko a rýchlo urestujeme...

Pečený losos so smotanovo-chrenovým dresingom
Lososa pecieme tradicnym sposobom. Pekac vystlieme alobalom, ktory vymazeme kuskom masla. Lososa nan polozime...

Grilovaný pangasius s vysmážanou bazalkou
Ráz za čas prídu na stvol aj rybky. Tento krát padla voľba na grilovaného pangasia. Príprava netrvá dlho...

Jarné pohánkoto
BEZ MLIEKA, LEPKU, VAJÍČKA a SÓJE. Viac receptov na: https://www. facebook. com/ReceptyodVeron/

Špenátovo-mrkvová omáčka s ryžou a prsiami
Je sezona spenatu, tak to treba vyuzit na rozne jedla :-)

Bataty plnené tofu
Poznáte bataty? Sladké zemiaky, ktoré prekvapia lahodnou chuťou a tiež nízkym glykemickým indexom. Ak hľadáte...

Tekvicový prívarok
Tento recept mám od kamarátky. Klasický prívarok mi nikdy nechutil, ale tento recept mám rada,...

Jahodové knedlíky s jahodovou omáčkou
Mouku prosejeme do mísy, smícháme se špetkou soli a doprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme...

Plnená paprika pre celú rotu
Už som dávno nerobila plnenú papriku a tak ked už som sa do toho pustila tak som...

Lekvárový koláč zo škvarkového cesta
Klasickým spôsobom vypracovať cesto a nechať ho na teplom mieste vykysnúť. Po vykysnutí cesto prehniesť.

Zapečená paprika s bulgurom
Ak stále hľadám nové chute a ak rada experimentujem. A i keď som nemala doma všetky...

Údený hovädzí jazyk v šošovici
Hovädzí jazyk uvaríme vo vode do mäkka. Do hrnca pridáme cibuľu, koreňovú zeleninu, bobkový...

Dubákové rizoto v parmezánovom košíčku
Nadrobno nakrájanú cibuľu urestujeme na olivovom oleji dosklovita. Pridáme suchú neumytú ryžu a krátko urestujeme...

Kurací srnčí chrbát
Kuracie prsia umyjeme, očistíme a vyklepeme. Nakrájame na rezne. Osolíme, okoreníme, ochutíme...

Mušle z Madridu ( fotorecept )
Nápad urobiť si mušle vznikol spontánne pri pivkovej debate na výlete v Madride:) Špeciálne ďakujem patrí Ivanke...