
Bravčové srdcia na víne
Bravčové srdcia patria medzi potraviny s vyšším obsahom železa . V kombinácii so zeleninou sú vhodné aj...

Jednoduché špagety s cesnakom, hráškom a parmezánom
Špagety uvaríme v osolenej vode podľa návodu al dente. 300 ml vody z cestovín si odložíme...

Daniel na šípkovej omáčke s mandľovými kroketami
Mäso umyjeme a osušíme. Stuhnutú slaninu nakrájame na prúžky. Koreňovú zeleninu očistíme a nakrájame na kocky....

Palacinkové lasagne
Občas ma unavuje variť pláty na klasické lasagne, a keď na to nemám vôbec chuť, ...

Kačička na nedeľu
Dlhšiu dobu manžel spieval o kačičke tak som ju urobila na nedeľný obed a k tomu domácu...

Kuracie stehno v parnom hrnci trochu inak
Tento recept nie je zložitý, ale čistenie parného hrnca je, takže som si to trošku...

Pšenovo-cviklová terina
Kalorických jedál bude asi každý z nás jesť cez Vianoce dosť, určite po Novom roku začneme...

Králik s kapustou a žemľovou knedľou
Pripravujem to veľmi rada lebo je to obľubene jedlo mojich chlapou.

Zemiakové placky s bielkami
Tieto placky sú trošku iné ako klasické zemiakové placky. Hlavný rozdiel je v tom, že...

Vrkoče z bôčiku
Nie je to nič svetaborné, dostál som to mailom, neodolal som a musel som to...

Domáci hamburger
Žemle: Vlažné mlieko, múku, cukor, droždie, soľ, vymiesiť, pridať vajíčka a...

Tajine hrdzavej Berberky /forecept/
Ide o recept pocházajúci z Maroka. Je to voňavé jedlo z kuraťa, ľahko pikantnej, ...

Čerstvý zeleninový šalát s parmezánom
Viete, pri použití kvalitných a čerstvých surovín jedlo naozaj nepotrebuje zvláštne dochucovanie, čo platí aj...

Bataty plnené mletým mäsom
Veľká dobrota. Po dlhšej dobe som opäť plnila bataty. Tentoraz zmesou z mletého mäsa...

Šťaveľovo-žihľavový prívarok
Čerstvý šťaveľ (šóška) a žihľava je teraz všade vôkol nás, tak prečo nevyužiť čo nám príroda...

Cestoviny so sicílskym pestom a s olivami
Talianske jedlo odporúčam variť pri talianskej hudbe a pri otvorenom víne. Len tak dokážete variť s...

Panenka so zapekanými zemiakmi a slaninovým džemom
Očistenú panenku osolíme a okoreníme, poukladáme na ňu šalviové listy a zabalíme do prossciutta. Opečieme...

Cestovinový šalát s údeným tofu
Letný, chutný a ľahký šalátik, na ktorý mnohí, čo ho ochutnali ešte dlho spomínajú pre jeho výbornú chuť....

Diviačie mäso na víne s medom
Očistené diviačie stehno naložíme do soli a rasce a necháme ho deň odležať v chladničke. Potom...

Kura s horčicou na bielom víne
Iný jednoduchý recept na prípravu kuraciny, aby sme nemali ...

Spišské pirohy
Je to regionálne jedlo až na to, že mojou dietou som ho trocha upravil a varené je...

Kapustové karí
Cesta k vegetariánstvu je veľmi kreatívna :-) človek sám seba aj druhých potrebuje prekvapiť. Recept...

Kráľovská žemľovka s jablkami, tvarohom, orieškami, brusnicami a hrozienkami
Staršie rožky sa dajú skvelo spotrebovať do tejto perfektnej sladkej špeciality. Naša žemľovka je naozaj kráľovská,...

Prsia „rossini“ na brokolicovej placke
Kombinovať zdanlivo nekombinovateľné, naplno sa chopiť kulinárskej výzvy... Práve mäsko z hydiny dovolí popustiť uzdu...

Pečená zeleninka - príloha
Veľmi jednoduchý recept. Robievam jeho variácie, podľa dostupnej zeleninky a byliniek. Smelo do toho,...