Ryžové rezance na čínsky spôsob

fitmichaela - fotkafitmichaela, 18. novembra 2015

Skúšala som ich po 1. krát a boli výborné:) Kto ich chce polepené ako mám ja, kvôli jedeniu s paličkami, tak nepreplachuje cestoviny.

3-4
porcie

Postup

  1. 1

    Šampióny si ošúpeme a nakrájame. Na panvici si necháme roztopiť plátok masla. Šampóny orestujeme a podusíme. Pridáme China mix mrazenú zeleninu, osolíme a okoreníme. Pravidelne miešame a kontrolujeme kým nebude zmes hotová.

    Ryžové rezance na čínsky spôsob - obrázok 1
  2. 2

    Cestoviny prepláchneme. Do osolenej vriacej vody dáme variť cestoviny, varíme 2-3 minúty. Precedíme.

  3. 3

    Hotovú zeleninovo-šampiónovú zmes dáme do cestovín, pridáme 1 PL olivového oleja a premiešame. Podávame so sójovou omáčkou.

Diskusia k receptu

mirop
nepekny zlepenec s mrazenou zeleninou... a co?
evanaaa
Ja robievam niečo podobné tiež, a aj z mrazenej zeleniny, napodiv mi chutí niekedy viac ako čerstá ( ale používam Wok, Thajsko, Čína apod.), len pridávam kuracie prsia a tie ryžové rezance, mám aj tenké aj široké, ale nevarím ich, len ich zalejem vriacou vodou a nechám odstáť, kým nie sú také, aké ich chcem mať.
evanaaa
Ja robievam niečo podobné tiež, a aj z mrazenej zeleniny, napodiv mi chutí niekedy viac ako čerstá ( ale používam Wok, Thajsko, Čína apod.), len pridávam kuracie prsia a tie ryžové rezance, mám aj tenké aj široké, ale nevarím ich, len ich zalejem vriacou vodou a nechám odstáť, kým nie sú také, aké ich chcem mať.
evanaaa
No a je to dvakrát potvrdené! :) Treba jedno zmazať.
junior
Ja robievam niečo podobné tiež, a aj z mrazenej zeleniny, napodiv mi chutí niekedy viac ako čerstá ( ale používam Wok, Thajsko, Čína apod.), len pridávam kuracie prsia a tie ryžové rezance, mám aj tenké aj široké, ale nevarím ich, len ich zalejem vriacou vodou a nechám odstáť, kým nie sú také, aké ich chcem mať.
1x junior
junior
Ja robievam niečo podobné tiež, a aj z mrazenej zeleniny, napodiv mi chutí niekedy viac ako čerstá ( ale používam Wok, Thajsko, Čína apod.), len pridávam kuracie prsia a tie ryžové rezance, mám aj tenké aj široké, ale nevarím ich, len ich zalejem vriacou vodou a nechám odstáť, kým nie sú také, aké ich chcem mať.
1x junior
junior
Ja robievam niečo podobné tiež, a aj z mrazenej zeleniny, napodiv mi chutí niekedy viac ako čerstá ( ale používam Wok, Thajsko, Čína apod.), len pridávam kuracie prsia a tie ryžové rezance, mám aj tenké aj široké, ale nevarím ich, len ich zalejem vriacou vodou a nechám odstáť, kým nie sú také, aké ich chcem mať.
1x junior
renixt
Čo je na tom čínske? Sójovka? Nič v zlom ale ten olivový olej je väčší trapas ako mrazená zelenina....
2010
Ked budes robit ryzove slize nabuduce a nebudes chcet polepene
( tak ako ich jedia v azii), tak ich len daj do horucej vody - nevar a pockaj niekolo minut kym zmaknu a este skus dat len cerstvu zeleninu ked je podusena pridaj do nej slize. A mozes si pridat aj langos-youtiao na miesto olivoveho oleja.


evanaaa
@junior , rada by som vedela, čo si tým opakovanmím sledoval, hádam to, že som použila mrazenú zeleninu, alebo.......? veď napíš aj ty a poraď, ako na to, keď si múdry, ako sa zdá......

Zaujímavé video z archívu TV Varecha