Foto: sahrai
Quiche (kiš) je francúzsky koláč, ktorý som vo svojej mini internátnej kuchyni pretvorila na koláč na plechu...ale aj tak chutil famózne! :)
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Ja som kúpila v obchode už pripravené chladné lístkové cesto, ale kto je šikovný a vie spraviť vlastné, určite odporúčam :) Zrolovala som ho na vymastený plech a nechala chvíľu odpočívať. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Medzitým som si na panvici opiekla na troche olivového oleja na pásiky nakrájanú cibuľu a pridala pol kolieska cukety a štvorce farebnej papriky. Po 5 min. opekania som pridala na malé ružičky rozobratú brokolicu.
- 2
Stačia ďalšie 3-4 min. a pridáme špenátové listy (ja som použila z obchodu mrazený špenát v guličkách (4-5ks) a necháme na miernom ohni trochu povariť. Osolíme a okoreníme. Keď je zo špenátu pyré, pridáme cesnak (kto má rád viac, môže dať aj 4 strúčiky), jemne premiešame a odstavíme z ohňa. Necháme trochu vychladnúť a vylejeme na lístkové cesto. S vareškou rovnomerne rozdelíme zeleninovú plnku na všetky strany.
- 3
Vyšľaháme žĺtko so smotanou a zalejeme quiche. Štedro posypeme nastrúhaným syrom a šupneme do vyhriatej rúry. Pečieme asi 25-30min. kým nie je syr do zlatista opečený (viď obrázok). Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu