Mäsové tyčinky fotorecept

enerrgizer - fotkaenerrgizer, 18. septembra 2010

inšpiráciu som našiel v mojej chladničke a na našej vareche... ďakujem

5-6
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

1 kg
1 ks
1 PL
2-3 KL
1 KL




Postup

  1. 1

    ...cibuľu si nakrájame na drobno a pridáme k mletému mäsu spolu so všetkými koreninami. Dobre premiešame a dáme na hodinku do chladničky odpočinúť...

    Mäsové tyčinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...máme hodinku čas, tak si očistíme zemiaky, uvaríme ich za dve minúty v tlakovom hrnci podľa receptu na Vareche.sk ...(varil som ich úplne bez vody, sú naozaj výborné, ďakujem @alexdidi )

    Mäsové tyčinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ...mäsová zmes si už odpočinula, všetky chute sa spojili a vtedy nastal ten správny čas, aby sme z nej spravili toto...TIP: ruky si namáčajte do studenej vody, pôjde to lepšie...

    Mäsové tyčinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...na pekáč dáme papier na pečenie, na papier ukladáme tyčinky a celé to dáme do rúry asi na 50 minút...pečieme pri teplote 180°C. Podávame so zemiakmi, cibuľou, ajvarom a horčicou...dobrú chuť

    Mäsové tyčinky (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

janger
To korenie (ak je to to iste, co mam ja, tu sa vola bruseta) pouzivam casto, je vyborne. To masko robievam podobne, len nie take sulceky, ale gulicky. Robim ich na panvici. Ale vyskusam aj v trube, podla teba.
evusik
vyzerá to výborne a údenú červenú mletú papriku som si aj ja kúpila toho roku prvý krát u nás na jarmoku
jody
Krása! Musím zohnať tie koreniny!
babav
Krasne! Pripominaju mi cevabcici:-)
remcula
Zjišťuji s nevolí, že ještě neznám spoustu koření. "Brusketa", to mi opravdu vůbec nic neříká a ty tyčinky nemají chybu!! Nedalo by se to něčím nahradit?
enerrgizer
ďakujem... @babav pôvodne to aj malo byť čevebčiči, ale mal som len mleté bravčové, tak sú z toho tyčinky... @remcula do prvého komentára som vložil fotky toho korenia a na obale vidieť aj zloženie, majú aj eshop, ale dá sa aj namiešať  www.koreniodlubana.cz
helca103
varím už naozaj dlho ale toto korenie veru nepoznám ani som nevedela že existuje. Dnes som prešla všetky obchody a markety u nás ale márne... preto som rozbehla ,,akciu" na zháňanie tohoto korenia.
Pozrela som si zloženie a musím uznať že by malo byt v každej kuchyni kde sa často varí.
marta23
A čo to je ajvar? Nikdy som to nepočula. Ako príloha? ďakujem za odpoveď.
elisticka
@enerrgizer dobry receptik a este si mohol prihodit aj fotku toho korenia:-))) inak ani tu papriku udenu nepoznam same nezname pochutinky.....oplati sa vyskusat :-)))
jezibabka1
@energizer ukladám si receptík, plánovala som v týždni spraviť niečo z mletého mäsa, tak už teraz viem :) Škoda, že si nedal vedieť, že ideš na festival, bola som tam aj ja a dokonca aj pri stánku s koreninami, len tam bolo toľko ľudí, že sa mi nechcelo čakať :)))
marienka44
Inac, brusceta je v Taliansku aj bageta opecena a ozdobena platkami rajcin, cesnaku, bazalkou a pokvapkana oliv. olejom. Robievam si to casto ako hrianku z tmaveho chlebika.
3342_1272910489 - profilový obrázok
jo
jo
čo dodať, recept sa mi páči, ukladám
mvrek
veľmi zaujímavé veci v týchto receptoch, a aký je rozdiel medzi klasickou mletou červenou paprikou a udenou, s tou som sa ešte nestretla.
dík za odpoveď.
enerrgizer
@mvrek údená paprika krásne vonia a má aj inú chuť v porovnaní s klasickou...v prvom komentári pod receptom je link na abum, kde je odfotená...
jerica
@enerrgizer točí sa mi hlava , tak super recepty za tri dni , je to ako maratón, pošlem k tebe moju polovičku na stravu keď pôjdem na liečenie.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia