Foto: enerrgizer
inšpiráciu som našiel v mojej chladničke a na našej vareche... ďakujem
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
...cibuľu si nakrájame na drobno a pridáme k mletému mäsu spolu so všetkými koreninami. Dobre premiešame a dáme na hodinku do chladničky odpočinúť...
-
2
...máme hodinku čas, tak si očistíme zemiaky, uvaríme ich za dve minúty v tlakovom hrnci podľa receptu na Vareche.sk ...(varil som ich úplne bez vody, sú naozaj výborné, ďakujem @alexdidi )
-
3
...mäsová zmes si už odpočinula, všetky chute sa spojili a vtedy nastal ten správny čas, aby sme z nej spravili toto...TIP: ruky si namáčajte do studenej vody, pôjde to lepšie...
-
4
...na pekáč dáme papier na pečenie, na papier ukladáme tyčinky a celé to dáme do rúry asi na 50 minút...pečieme pri teplote 180°C. Podávame so zemiakmi, cibuľou, ajvarom a horčicou...dobrú chuť
červenú papriku údenú mletú kupujem tiež na jarmokoch, trhoch a niekedy ju predávajú v rôznych stánkoch v pasážach hypermarketov...
picasaweb.google.sk/galeriafood/Varenie#...
Pozrela som si zloženie a musím uznať že by malo byt v každej kuchyni kde sa často varí.
toto je domáci, ale dá sa kúpiť aj hotový je to paprikovo zeleninová pomazánka...
robil som ich na oleji, asi 1PL a vodu som vôbec nedával, keď boli hotové tak som ich posypal korením na amer.zemiaky...naozaj stačia 2minútky ...
dík za odpoveď.