Foto: palokuchki
Tento jahnaci hrebienok som pripravila na Velku noc. Az teraz mam viacej casu tak ho sem pridavam. @palokuchki
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Takto pripraveny hrebienok mi priniesol syn z obchodu. Maso bolo vakuovane zabalene. Po otvoreni som maso oplachla a osusila. Mastnu cast som poprerezovala nozom. Do masa som narezala male otvory do ktorych som povtlacala platky cesnaku.
-
2
Hrebienok som posolila a okorenila. Celozrnnu horcicu som rozmiesala s medom. Tuto marinadu som natrela na maso a nechala som ho marinovat 30 minut.
-
3
Hrebienok som piekla vo vyhriatej rure 200C 20 minut. Ci je maso prepecene som este skontrolovala teplomerom. Vnutorna teplota dosiahla 82C co je prave dost pre jahnacinu. Nemam fotku naporcovaneho jedla. Hrebienok som nakrajala, polozila na stol medzi ostatne pripravene jedla. Ako prilohu som podavala zemiakovy salat a dusenu ryzu so zeleninou.
*****
5*
už však máme zajednaného riadneho baranca /asi o mesiac/, tak sa teším, že použijem tvoje rcp.
zdravím a teším na daľšie tvoje vymýšľance