Pečený jahňací hrebienok fotorecept

palokuchki - fotkapalokuchki, 3. júna 2015

Tento jahnaci hrebienok som pripravila na Velku noc. Az teraz mam viacej casu tak ho sem pridavam. @palokuchki

40 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

900 g
4 strúčiky
3 PL
1 PL




Postup

  1. 1

    Takto pripraveny hrebienok mi priniesol syn z obchodu. Maso bolo vakuovane zabalene. Po otvoreni som maso oplachla a osusila. Mastnu cast som poprerezovala nozom. Do masa som narezala male otvory do ktorych som povtlacala platky cesnaku.

    Pečený jahňací hrebienok (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hrebienok som posolila a okorenila. Celozrnnu horcicu som rozmiesala s medom. Tuto marinadu som natrela na maso a nechala som ho marinovat 30 minut.

    Pečený jahňací hrebienok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Hrebienok som piekla vo vyhriatej rure 200C 20 minut. Ci je maso prepecene som este skontrolovala teplomerom. Vnutorna teplota dosiahla 82C co je prave dost pre jahnacinu. Nemam fotku naporcovaneho jedla. Hrebienok som nakrajala, polozila na stol medzi ostatne pripravene jedla. Ako prilohu som podavala zemiakovy salat a dusenu ryzu so zeleninou.

    Pečený jahňací hrebienok (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

frezia68
Toto vyzerá na veľkú dobrotu a krásne šťavnaté ,bez váhania ***** :-). Je krásne ráno,idem do záhrady a posielam pozdrav do diaľky :-)))
patroveckypitrs
Takéto kombinácie mám rád horčica cesnak a bylinka. Veru by som si dal hneď mňám mňám dobrota. Oceňujem a ukladám.
zolik
k nam sa dovazaju presne taketo z Australie, alebo z Irska ;-) robievam dost casto, klasiku - maslo, cesnak, rozmarin. S celozrnnou horcicou som este nerobila, tak to napravim a ukladam.
1x pusta1
pusta1
nádherná práca, perfektná chuť,lákavé foto.
*****
renulienka
Este mám v mraznicke stehno a lopatku z mliecneho jahnata, tak skusim tento recept ;-)
mariamka
taky krasny recept! chvilu, co tu clovek nie je, a uz je velka noc :)
frezia
Fantasticke jedlo, s tou horcicou som to tiez este nerobila, ale vyskusam.
5*
palokuchki
Dakujem vam vsetkym za vase komentare. Som velmi rada, ze vas tento recept oslovil.
jofolit
Chválim dobrý receptik. Dala by som si to s tou ryžou. Ukladám a *****.
jamarlen
milá @palokuchki , pred veľkou nocou som pozeral aj tvoje rcp. na jahňaciu, no zdalo sa mi, že si robila zo staršieho kusa, ako je u nás na sviatky, tak som dal prednosť inému rcp. aj tento tvoj hrebienok sa mi zdá dvojnásobný, oproti tomu nášmu, ktorému stačilo necelých 30 minút a bol božský,iba s rascou a celý pre mňa :)
už však máme zajednaného riadneho baranca /asi o mesiac/, tak sa teším, že použijem tvoje rcp.
renulienka
Inšpirovala som sa Tvojím receptom, pripravila som takto lopatku a stehno z mliecneho jahnata a bolo vynikajuce ;-)
palokuchki
@renulienka tesi ma, ze ti chutilo a ze si bola spokojna. @jamarlen asi si si dobre nevsimol, ale ja som tento hrebienok piekla 20 minut. Ak na buduce pouzijes tuto horcicovu marinadu dufam, ze ti bude chutit.
jamarlen
zveľkonočnieva sa, tak už hľadám rcp. na jahňacinu. tento tvoj by hneď mohol vyskočiť, len sa obávam, že naše jahniatka budú ešte mladšie ako to tvoje… no i tak hrebienok urobím podľa teba, /minulý rok som ho zjedol skoro celý sám:)/
zdravím a teším na daľšie tvoje vymýšľance




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia