Sous Vide

majlus - fotkamajlus, 7. decembra 2013
Sous Vide
Foto: majlus

To je môj prvý pokus Sous Vide so sviečkovej a grilovanej zeleniny + grilovanej červenej repy. Naozaj ma to očarilo natoľko ,že sme si to kúpili pod Ježiška ale už nevydržali a skúšali....

2-3
porcie
10 minút
príprava
120 minút
na 60 °C

Suroviny

300 g
300 g
300 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    mäso som okorenila,osolila a potrela horčicou a vložila do sáčku dala kúsok masla a zavakuovala...

    Sous Vide  - obrázok 1
  2. 2

    nastavila som teplotu 60 stupňova a varila som to 2 hodiny- mohla som i menej ale je to moja prva skúsenosť. Zeleninku som dala grilovať. Červenú repu som čerstvú nakrájala osolila,okorenila a olivovým olejom potrela zabalila do alobala a piekla asi 30 min.

  3. 3

    a hotovo ☺pred podavaním som to opiekla tak 4 minuty

    Sous Vide  - obrázok 3

Diskusia k receptu

radox1
dal som 5*,odporucam skratit dobu a po vybrati sup s masom na 10-20sekund na silno rozpalenu panvicu.
aky stroj ste kupili?
majlus
dakujem, som vďačná za každú radu. Aký čas je akurát?
Kúpili sme PolyScience ☺
radox1
ja 55° 90 minut plus panvica par sekund.ten stroj je super vec.ja ho sice nemam,len som som mal moznost ho vyskusat.
majlus
Dakujem, a pár dobrých receptov na zeleninu nemáte?
jozka2
Majlus pises,ze sto kupeny na Jeziska vyskusali a v diskusii pises ,ze ho mas pozicany a stroj si vobec neukazala,HM?!
majlus
jozka2, nerozumiem dotazu ... ten stroj je náš ., v ktorej diskusí píšem že ho mám požičany?