Americké lievance

jenni - fotkajenni, 26. marca 2015
Americké lievance
Foto: jenni

Klasický recept na lievance, ktoré zvládnete raz dva. Skúste nimi potešiť napríklad vašu polovičku raňajkami do postele alebo celú rodinu spoločnými sladkými nedeľnými raňajkami Zobraziť celý popisKlasický recept na lievance, ktoré zvládnete raz dva. Skúste nimi potešiť napríklad vašu polovičku raňajkami do postele alebo celú rodinu spoločnými sladkými nedeľnými raňajkami pri stole. Chutné sú aj ako dezert, tak si s nimi vychutnajte tie najsladšie chvíle. www.dontbefakebakesomecake.sk

2-3
porcie
30 minút
príprava

Suroviny

1/2 hrnčeka
1/2 hrnčeka
1 hrnček
1 PL
1/4 ČL
2 ČL
1 ČL
1 ks
1 1/2 PL
podľa potreby
Na vrch:




Postup

  1. 1

    Najprv si v mise zmiešame sypké suroviny, teda obe druhy múky, soľ, prášok do pečiva, škoricu, domáci vanilkový cukor a vyškrabané vnútro z vanilkového struku. Do vlažného mlieka pridáme jablčný ocot a necháme chvíľu postáť. Mlieko vmiešame do sypkej zmesi a vymiešame cesto. Panvica musí byť rozpálená, aby sa vám s cestom dalo dobre pracovať. Panvicu teda rozpáľte na ohni a nalejte na ňu malé množstvo oleja (cca 2 ČL).

  2. 2

    Na rozpálenú panvicu s olejom nalejeme približne jednu naberačku cesta (záleží od veľkosti naberačky). Keď sa na ceste začnú tvoriť bublinky, otočne lievanec na druhú stranu a prepečte. Upečený lievanec dajte z panvice na tanier bokom a postupujte ďalej v pečení. Okraje lievancov by mali byť hnedšie a lievance by mali mať odtieň tzv. do zlata.

  3. 3

    Upečené lievance servírujte na tanier, ozdobte umytými a vysušenými čučoriedkami a prelejte javorovým sirupom. Lievance budú s javorovým sirupom dosť sladké, kto má rád sladké, príde si tak na svoje, sami o sebe až tak sladké nie sú, takže kto až tak sladké jedlá neobľubuje, odporúčam podávať s vanilkovým krémom a mierne kyslým lesným ovocím, ktoré vytvorí chuťový kontrast k sladkému krému. Prajeme Vám dobrú chuť!

    Americké lievance - obrázok 3

Diskusia k receptu

evanaaa
@jenni , lievance robím síce málo, ale úplne inak, ako vidím, nemáš tam ani vajcia, ale čo ten ocot v mlieku, akú úlohu tam má? Inak, ja by som ten druhý polhrnček naplnila celozrnnou špaldovou múkou. Ale vcelku sa mi recept páči, láka vyskúšať, zatiaľ si ho ukladám......
jenni
@evanaaa už som ohľadom toho octu písala pri viacerých receptoch, keďže vajcia nepoužívam vôbec, tak aby koláče a pod. držali pokope, je potrebné tam čosi pridať, na to ten ocot a vďaka nemu budú napr. koláče nadýchanejšie ako keď sa nahrádza vajce napr. banánom, ale v lievancoch sú fajn aj banány. takto nejako v skratke, snáď to pomohlo :)
kukulienka71
nádherné fotky! ja síce nie som vegán, ale oceňujem recept aj tvoju snahu. Si veľmi šikovná!
jenni
@kukulienka71 ďakujem za veľmi pekné slová, teší ma keď sa aj takéto recepty ľuďom páčia :))
jenni
@ywett tvoje komentáre ma vedia vždy tak potešiť :)) ďakujem ti :)
bubaya
Zas som o niečo múdrejšia, ocot miesto vajca. Krásna fotka, tie palacinky sa až smejú.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia