Foto: jenni
Klasický recept na lievance, ktoré zvládnete raz dva. Skúste nimi potešiť napríklad vašu polovičku raňajkami do postele alebo celú rodinu spoločnými sladkými nedeľnými raňajkami Zobraziť celý popisKlasický recept na lievance, ktoré zvládnete raz dva. Skúste nimi potešiť napríklad vašu polovičku raňajkami do postele alebo celú rodinu spoločnými sladkými nedeľnými raňajkami pri stole. Chutné sú aj ako dezert, tak si s nimi vychutnajte tie najsladšie chvíle. www.dontbefakebakesomecake.sk
porcie
príprava
Suroviny
1/2 hrnčeka |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 hrnček |
|
1 PL |
|
1/4 ČL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ks |
|
1 1/2 PL |
|
podľa potreby |
|
Na vrch: | |
|
|
|
Postup
-
1
Najprv si v mise zmiešame sypké suroviny, teda obe druhy múky, soľ, prášok do pečiva, škoricu, domáci vanilkový cukor a vyškrabané vnútro z vanilkového struku. Do vlažného mlieka pridáme jablčný ocot a necháme chvíľu postáť. Mlieko vmiešame do sypkej zmesi a vymiešame cesto. Panvica musí byť rozpálená, aby sa vám s cestom dalo dobre pracovať. Panvicu teda rozpáľte na ohni a nalejte na ňu malé množstvo oleja (cca 2 ČL).
- 2
Na rozpálenú panvicu s olejom nalejeme približne jednu naberačku cesta (záleží od veľkosti naberačky). Keď sa na ceste začnú tvoriť bublinky, otočne lievanec na druhú stranu a prepečte. Upečený lievanec dajte z panvice na tanier bokom a postupujte ďalej v pečení. Okraje lievancov by mali byť hnedšie a lievance by mali mať odtieň tzv. do zlata.
- 3
Upečené lievance servírujte na tanier, ozdobte umytými a vysušenými čučoriedkami a prelejte javorovým sirupom. Lievance budú s javorovým sirupom dosť sladké, kto má rád sladké, príde si tak na svoje, sami o sebe až tak sladké nie sú, takže kto až tak sladké jedlá neobľubuje, odporúčam podávať s vanilkovým krémom a mierne kyslým lesným ovocím, ktoré vytvorí chuťový kontrast k sladkému krému. Prajeme Vám dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
*****