IKEA mäsové guľky

dillit - bez fotkydillit, 24. júla 2016
IKEA mäsové guľky
Foto: dillit
4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

Mäsové guľky:
500 g
1/2 ks
1 dcl
1 ks
Omáčka:
250 ml




Postup

  1. 1

    Cibuľu nasekáme nadrobno, zmiešame s mletým mäsom a rozšľahaným vajcom. Pridáme strúhanku. V mažiari rozomelieme 4 guličky nového korenia, 8 guličiek čierneho korenia a soľ a zmesou dochutíme mäso.

  2. 2

    Vypracujeme malé guličky a opečieme ich v rozpálenom oleji na panvici. Následne preložíme na pekáč a necháme dopiecť.

  3. 3

    Do výpeku pridáme hladkú múku. Pridáme smotanu a privedieme k varu. Dochutíme horčicou, sójovou omáčkou, muškátovým orieškom a bielym korením.

  4. 4

    Podávame s pečenými zemiakmi a brusnicovou omáčkou.

Diskusia k receptu

evanaaa
Mlieko dávaš aj do mäsovej zmesi? Inak, mne sa recept páči. A ani trocha múky na zahustenie omáčky by mi nevadilo, prípadne trochu maizeny, či škrobu.
ikanika
Ďakujeme za recept, skúšali sme a veľmi nám chutilo, guľky boli top! :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia