Hovädzia nožina so sušenými paradajkami a hubami fotorecept
Foto: afataga
Mala som ešte nožinu z highlandera, našla som na nete tento rcp: http://varimepaleo.sk/pomaly-pecene-hovadzie-maso-so-susenymi-paradajkami/, vzala som si ho ako inšpiráciu, trochu som pridala suroviny a Zobraziť celý popisMala som ešte nožinu z highlandera, našla som na nete tento rcp: http://varimepaleo.sk/pomaly-pecene-hovadzie-maso-so-susenymi-paradajkami/, vzala som si ho ako inšpiráciu, trochu som pridala suroviny a zmenila postup.
porcií
príprava
na 140 °C
Suroviny
1 kg |
|
3 PL |
|
2 ks |
|
3 ks |
|
3 ČL |
|
200 g |
|
2 hrste |
|
4 ks |
|
250 ml |
|
500 ml (ja som dala hubový) |
|
podľa chuti |
|
|
|
2 vetvičky |
|
1 ČL |
|
Postup
-
1
Uvarila som si sušené huby, dala som suchohríby a lievik trúbkovitý 20 min. Mäso som nakrájala na plátky a prudko opekala na 1 PL masti na panvici z každej strany cca 2 min.
-
2
Mäso som uložila do pekáča, v ktorom pôjde do rúry, osolila som ho a okorenila
-
3
Do tej istej panvice som dala druhú PL masti a sprudka som restovala cibuľu nakrájanú na polkolieska asi 4 min., pridala som sušené paradajky nakrájané nadrobno a chilli džem
-
4
Restovala som ešte asi 4 min.
-
5
Cibuľu som dala do pekáča na mäso, do panvice som dala poslednú PL masti a sprudka opiekla šampiňóny s rozmarínom pár minút
-
6
Opečené som pridala do pekáča, do panvice som naliala víno, nechala som kým chytí var, vypla, pomiešala a vyliala som do pekáča. Nakoniec som pridala varené huby aj s vývarom, celé som ešte osolila, pridala kúsok tymiánu a trochu saturejky. Dala som zakryté do rúry na 140°, myslela som, že tak na 4 hod., ale po troch bolo úplne mäkké. Takto to išlo do rúry...
-
7
...a takto z rúry, akosi málo šťavy tam zostalo, nabudúce dám viac vína aj vývaru
-
8
A niečo farebné na záver :-)
@junior toto si dam zaramovat :-)
@mijaita no aspon ze vynimocne
@dr to som rada
@luss44 ja som doteraz vzdy robila s cervenym, toto bolo prve s bielym, da jemnejsiu chut, nie je to take vyrazne ako cervene, oplati sa vyskusat
@izabella929 potesila si ma aj @terinka55 , aj @babkamt , aj @methi
@havino k tomu ti netreba hrniec, daj do toho pekaca, ten hrniec bude podla mna na to maly
@jarunka skus aj s bielym, ak si neskusala, je to ine ako cervene
@radox1 ani nožina :-)