Foto: patroveckypitrs
Dostali sme čerstvé šampiňóny, tak krásne voňali, že som spravil z nich polievku, ktorú máme všetci radi. Keďže sme na chate ,tak sa po Zobraziť celý popisDostali sme čerstvé šampiňóny, tak krásne voňali, že som spravil z nich polievku, ktorú máme všetci radi. Keďže sme na chate ,tak sa po nej len zaprášilo.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
4 strúčiky |
|
|
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1 hrubší plátok |
|
(alebo zelerová) |
|
|
|
1/2 l |
|
1 PL |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Šampiňóny očistíme, nakrájame na plátky. Z nich si odložíme bokom asi 25 - 30 plátkov. Cibuľu si očistíme a nakrájame na drobno. Tak isto cesnak očistíme a nasekáme na drobno. Zemiak očistený si nakrájame na kocky 1 cm. Toto je dávka na 4 litre, tak do takého hrnca si dáme trochu oleja a cibuľu dusiť. Ak je cibuľa udusená na mäkko, pridáme cesnak párkrát premiešame a vysypeme nakrájané šampiňóny. Chvíľku restujeme a zalejeme vodou do 1/2 hrnca, pridáme zemiaky, rascu a osolíme. Necháme variť.
- 2
Vňate si nakrájame na drobno, dáme bokom, tie pôjdu až do taniera. Odložené šampiňóny si osolíme a opečieme na suchej panvici do mäkka. Odložíme bokom, tie pôjdu na koniec do taniera na ozdobu a ochutenie. Mne ich všetky opečené zjedli, tak som musel dať na ukážku surové. Do hlbšej nádoby dáme mlieko a múku, cukor,šťavu z citróna a dobre vymiešame, aby neostali hrudky. Asi po 20 - 30 minútach ochutnáme hríby a zemiaky, či sú mäkké, ak áno, tak odstavíme hrniec zo sporáka. Všetko v ňom dobré rozmixujeme. Teraz znovu dáme hrniec na sporák variť. Po rozvarení vlejeme pripravené mlieko a pridáme plátok masla. Necháme tak 5 minút poriadne povariť. Môžeme odstaviť zo sporáka a nechať 15 minút postať, pripadne ešte osoliť. Kto chce môže pridať trochu vegety.
- 3
Tak a môžme podávať na tanier. Krajom taniera dáme tak zo 5 opečených šampiňónov a do stredu polievky trochu vňate. Na záver, len dobrú chuť. Je to vynikajúca polievka na tieto teplé dni.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu