Marinované prsičká na ázijský spôsob
Vladimír Greguška
šéfkuchár hotela Mních v Bobrovci, 30. októbra 2011
šéfkuchár hotela Mních v Bobrovci, 30. októbra 2011
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
25 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na rezančeky nakrájame mrkvu, petržlen, kapustu, hlivu ustricovú, fazuľové struky. Dusíme vo wokovej panvici podliate vodou asi 10 minút. Podlejeme sójovou omáčkou a podľa potreby zahustíme škrobovou múčkou zmiešanou s vodou.
- 2
Medovo–sójová marináda: Sójovú omáčku, med, vajcia a hladkú múku zmiešame.
- 3
V takto pripravenej marináde obalíme na rezančeky nakrájané morčacie prsia a vypražíme na panvici s rozohriatym olejom z obidvoch strán do zlatohnedej farby. Vypražené prsia poukladáme na zeleninový wok a podávame s dusenou ryžou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu