Marinované prsičká na ázijský spôsob

Vladimír Greguška
šéfkuchár hotela Mních v Bobrovci, 30. októbra 2011
Marinované prsičká na ázijský spôsob
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
25 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
150 g
100 g
300 g
150 g
100 g
100 g
150 g
1 ks
80 g
300 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Na rezančeky nakrájame mrkvu, petržlen, kapustu, hlivu ustricovú, fazuľové struky. Dusíme vo wokovej panvici podliate vodou asi 10 minút. Podlejeme sójovou omáčkou a podľa potreby zahustíme škrobovou múčkou zmiešanou s vodou.

  2. 2

    Medovo–sójová marináda: Sójovú omáčku, med, vajcia a hladkú múku zmiešame.

  3. 3

    V takto pripravenej marináde obalíme na rezančeky nakrájané morčacie prsia a vypražíme na panvici s rozohriatym olejom z obidvoch strán do zlatohnedej farby. Vypražené prsia poukladáme na zeleninový wok a podávame s dusenou ryžou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia