Kuracie soté so zeleninou
Na oleji som do sklovista opiekla nakrájanú cibuľu + som pridala štipku cesnaku.
Stroganov z bravčového mäsa
Naše obľúbené jedlo, ktoré sme teraz pre zmenu urobili z domáceho bravčového mäsa.
Moja slovenská čína
V prvom rade som si kuracie prsia umyla, očistila od nežiadúcich častí a nakrájala na menšie...
Kuracie Kung Pao
Rada chodím do čínskych reštaurácií, kde si často objednávam ich špeciality. Asi najznámejším čínskym jedlom...
Sviatočná kapustnica
Bravčové kosti s bravčovým kolenom vložíme do veľkého hrnca. Pridáme bobkové listy, nové korenie, ...
Cuketové placky
V tomto horku stáť pri šporáku a vysmážať placky je o "hubu" ale keď ja tieto placky...
Guláš z diviaka
Každý ho robí po svojom, ja ponúkam svoj osvedčený, jednoduchý a chutný recept. Uvedené...
Ražniči - tak ako chutí u nás
U nás doma, keď sa povie ražniči, tak to znamená- bravčové mäsko, klobáska, slanina a cibuľa....
Španielske vtáčky
Ja som ich pripravila mojim doma, tento recept píšem na nemocničnom lôžku, doobeda som navarila a teraz...
Sushi
Na zavŕšenia môjho týždňa azíjskej kuchyne som ešte doma vyrábala sushi. Nielenže si ho môžete spraviť...
Bryndzové pirohy
Po bryndzových haluškách je toto druhé naše najobľúbenejšie jedlo. Je dosť prácne , preto...
Haruľa
Na rýchly obed, alebo večeru som pripravila haruľu. Je to obyčajná, klasická haruľa. Keď...
Maďarský guláš
Pravý maďarký guláš sa varí z móčingu, teda hovädzieho predného mäsa, tiež známeho pod názvom...
Pečená kačica - ako ju pripravujem, pečiem
Sezóna vinobrania , pečených husí , kačíc je tu , ponúkam môj postup prípravy...
Tvarohové šišky bez kysnutia
Včera na FB, priateľka Anka, ponúkla recept, ktorý našla na Mini Bazáre. Recept som vyhľadala. Zapáčil sa...
Rýchle krevety s maslom a cesnakom
Máme radi krevety, a v mraziaku sa vždy nejaké nájdu. Viem, že to nie...
Papriková nátierka Saba
Tento recept je odvodený z niekoľkých receptov, ktoré som nakoniec upravil podľa svojej chuti, a...
Cigánska pečienka
Na cigánsku pečienku som sa vybral na vianočné trhy, ale natrafit na kvalitu a správnu prípravu je...
Hrachová polievka
Hrach nasypeme večer do hrnca, zalejeme vodou a necháme cez noc napučať. Môže sa...
Guláš
Po včerajšom diétnom obede- podľa mojich synov- tvarohových palacinkách a zeleninovej polievke, sa moji drahí večer...
Domáci kurací kebab
Najlepší domáci kurací kebab, aký som doteraz jedla :-) Síce si časovo trocha počkáte, ale...
Sviečková na smotane
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...
Zapečené kuracie prsia
Do zapekacej misy striedavo ukladáme cibuľu, mäso, cibuľu, slaninu nakrájanú na plátky, cibuľu a stále striedame až...
Šťavnatý slivkový koláč so škoricovou posýpkou
Tento koláčik robievala moja stará mama, ja som si ho obľúbila, lebo je veľmi jednoduchý,...
Bratislavské pliecko podľa ČSN
Toto retro jedlo poznajú najmä tí skôr narodení, bolo súčasťou jedálnička takmer každého hostinca, závodnej či školskej jedálne....
Bravčové dusené vo vlastnej šťave
Tento recept je veľmi jednoduchý, ale manželove druhé najobľúbenejšie jedlo po guľáši :-) Ja ho robievam...
Vepřo, knedlo, zelo
Česká kuchyňa je ovplyvnená a dosť podobná s nemeckou a rakúskou kuchyňou. Má veľa dobrôt,...