Špenátové halušky na 2 spôsoby fotorecept
Foto: Martin2002
Naše obľúbené jedlo, ktoré robím na dva spôsoby: 1. so syrovou omáčkou a 2. s kyslou smotanou.
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
400 g mrazený |
|
200-300 g |
|
2 ks |
|
trochu |
|
180 g |
|
Syrová omáčka: | |
100 g strúhaný |
|
4 dcl |
|
100 g |
|
trochu |
|
2 PL |
|
Postup
-
1
Cesto na halušky: Špenátové mrazené pyré si jednoducho rozpustíme v troche vody a necháme zovrieť. Rozpustené zmiešame s múkou, vajíčkami a soľou. Múku už pridávame podľa potreby.
-
2
Medzitým ako nám vrie v hrnci voda na varenie halušiek si pripravíme syrovú omáčku. V hrnci si roztopíme maslo, opražíme, pridáme hladkú múku, zamiešame a zalejeme studeným mliekom a stále miešame. Vznikne nám hustejší bešamel, do ktorého pridáme strúhaný tvrdý syr napr. Gouda, Eidam, al.Ementál, to už je na každého chuti. Podľa chuti osolíme a môžeme ochutiť muškátovým orieškom. Podľa potreby dolejeme mlieko.
-
3
Halušky zavaríme cez haluškár do vriacej osolenej vody.
-
4
Uvarené scedíme, prepláchneme vodou a dáme do pekáča alebo misky.
-
5
A teraz je už na vás, ako to budete podávať. Či s kyslou smotanou alebo syrovou omáčkou.
-
6
Na titulnej fotke sú halušky so syrovou omáčkou a na tomto obrázku sú s kyslou smotanou.
-
7
Prajem Vám dobrú chuť:))
Diskusia k receptu