Špenátové halušky
Špenátové halušky

Špenátové halušky na 2 spôsoby fotorecept

martin2002 - fotkamartin2002, 7. mája 2017
Špenátové halušky na 2 spôsoby (fotorecept)
Foto: Martin2002

Naše obľúbené jedlo, ktoré robím na dva spôsoby: 1. so syrovou omáčkou a 2. s kyslou smotanou.

6-7
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g mrazený
200-300 g
2 ks
trochu
180 g
Syrová omáčka:
100 g strúhaný
4 dcl
100 g
trochu
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Cesto na halušky: Špenátové mrazené pyré si jednoducho rozpustíme v troche vody a necháme zovrieť. Rozpustené zmiešame s múkou, vajíčkami a soľou. Múku už pridávame podľa potreby.

    Špenátové halušky na 2 spôsoby (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým ako nám vrie v hrnci voda na varenie halušiek si pripravíme syrovú omáčku. V hrnci si roztopíme maslo, opražíme, pridáme hladkú múku, zamiešame a zalejeme studeným mliekom a stále miešame. Vznikne nám hustejší bešamel, do ktorého pridáme strúhaný tvrdý syr napr. Gouda, Eidam, al.Ementál, to už je na každého chuti. Podľa chuti osolíme a môžeme ochutiť muškátovým orieškom. Podľa potreby dolejeme mlieko.

    Špenátové halušky na 2 spôsoby (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Halušky zavaríme cez haluškár do vriacej osolenej vody.

    Špenátové halušky na 2 spôsoby (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uvarené scedíme, prepláchneme vodou a dáme do pekáča alebo misky.

    Špenátové halušky na 2 spôsoby (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A teraz je už na vás, ako to budete podávať. Či s kyslou smotanou alebo syrovou omáčkou.

    Špenátové halušky na 2 spôsoby (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na titulnej fotke sú halušky so syrovou omáčkou a na tomto obrázku sú s kyslou smotanou.

    Špenátové halušky na 2 spôsoby (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prajem Vám dobrú chuť:))

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
nie vždy má človek prístup k čerstvému špenátu, mrazený môže byť skôr po ruke. U nás sú tieto halušky veľmi obľúbené, len omáčku robím bez múky, zo sladkej smotany, Nivy, tvrdého syra a cesnaku. Super že si mi pripomenul, dlhšie som nemala toto jedlo v repertoári
Neviem, čo sa vám nepáči, chlapec je šikovný, snaží sa......pekne vypadajú tie halušky a čo sa týka špenátu, len sa pozrite, koľko je tu receptov na podobné halušky, niektoré sú z čerstvého, iné z polotovaru a všade sú kladné komentáre, tento recept sa od nich veľmi nelíši.
No,ale špenát si mohol dať čerstvý.Uvariť,rozmixovať a máš to.Ináč fajn.Len toho špenátu škoda:-(