Foto: elysa
U nás doma,keď sa povie ražniči,tak to znamená- bravčové mäsko,klobáska, slanina a cibuľa. Ale ja si mäso dávam večer pred pečením do marinády.
porcií
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Všetky pochutiny na marinádu dáme do hrnca,alebo misy-v tej ho budeme marinovať.Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu a pretlačený cesnak.
-
2
Mäso nakrájame na kocky.Nie moc malé,také asi 3,5x3,5 cm.
-
3
Marinádu dobre premiešame,vložíme mäso,zase dobre premiešame.Odložíme do chladničky do druhého dňa.
-
4
Ja som si kocky mäsa orátala,mala som 44 ks. Nakrájala som toľko isto koliesok klobásky,kúskov slaninky a koliesok cibuľe-tej bolo viac,manžela to asi bavilo,musím ho častejšie pustiť do kuchyne:). Cibuľu vyberajte mänšiu,keď nakrájate kolieska,tak aby mali podobný priemer ako všetko čo je pripravené. Všetko má hrúbku asi 5-6 mm.
-
5
Všetko striedavo napichujeme na ihly na ražniči.Mne vyšlo 7 ihiel. Ražníky uložíme na plech na pečenie, marinádu čo zostala v hrnci dáme medzi ražniči, aj kolieska cibuľe,ktoré zostali, podlejeme vodou,prikryjeme druhým plechom,alebo alobalom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
-
6
Po pol hodine mäso vyberieme,ražniči popretáčame,popodlievame výpekom,nadýchame sa skvelej vône slovenskej kuchyne. Zase prikryjeme a dáme piecť.
-
7
Po ďaľšej polhodine mäso vyberieme z rúry,popretáčame,ak treba podlejeme vodou, vidličkou pichneme do kocky mäsa,ak je mäkké,tak už necháme odokryté dopiecť.
-
8
Podávame s dusenou ryžou na cibuľke a zeleninovým šalátom,čalamádou a podobne.
velmi chutne