Foto: dorisa
Na rýchly obed,alebo večeru som pripravila haruľu. Je to obyčajná, klasická haruľa. Keď sme prejedení mäsa, dobre padne.
15
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na pripravu haruliek.
-
2
Postrúhame si zemiaky , cibuľu aj cesnak.
-
3
Do postrúhanej zmesi pridáme vajce, hladku muku, soľ, korenie, majoranku a racsu.
-
4
Z hmoty na oleji na panvici vypážame haruľky, ja robím menšie,ľahšie sa obracajú a sú aj chutnejšie. Potom ich vyberieme na tanier,kde dáme kuchynskú papierovú utierku, aby popila zvyšný tuk. Podávame s mliekom , alebo so zakysankou, prípadne kefírovným mliekom.
čajom pohodička................
My to volame tiez zemiakove placky. Smazime ich v palacinkari tak velke ako palacinky, zmes sa rozotrie lyzicou, takze su pekne tenke. Kedze moj manzel cech, tak ich plnime so skvarkami.( na male kusky pokrajana a vysmazena slanika) Stocime ako palacinku, alebo prelozime na dvakrat. @Dorisa tie tvoje vyzeraju tiez krasne. Moj zat je holandan a ten by sa ich ujedol.
To isté robím aj z cukiny.
Lepšie je ryžu predvariť . Nie surovú dávať.
Netreba nic, drzia aj bez muky.
varecha.pravda.sk/recepty/korejske-zemiakove-placky-/3756...
to má byť vtip?:-))
Srandista, doplní mezeru po odložených strúčikoch, hadikoch a pod. Nejenom oni mění nicky, to je tu módní.
Konecne niekto kto na to prišiel :-D
Nejsem sama. Víc lidí tu má dobrý postřeh.