Foto: olinecka
Ja som ich pripravila mojim doma,tento recept píšem na nemocničnom lôžku,doobeda som navarila a teraz čakam na zajtrajšiu operaciu
porcií
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1,30 kg (alebo hovädzie) |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
4 ks |
|
12 - 13 ks |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
1 PL |
|
(na zahustenie) |
|
12 - 13 plátky hrubšie |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Mäso si umyjeme a nakrajame na platky ,ktore zľahka vyklepeme na väčšie platky,okorenime,osolime a potrieme horčicou.Pripravime si šunku na ,ktoru poukladame uhorku,slaninu,vajca štvrťky a zrolujeme.Previažeme niťou,alebo prepichneme šparadlami.
- 2
Do misy si dame olej a cibuľu ,ktoru sme pokrajali nadrobno,orestujeme do sklovita zasypeme červenou paprikou a vložime pripravene mäso,ktore dusime vo vlastnej šťave potom prilejeme vodu teplu a dusime do zmäknutia,asi 70 minut keď je mäso hovädzie tak dusime dlhšie.
- 3
Udusene mäso povyberame na tanier a šťavu zahustime mukou polohrubou,ktoru sme rozhabarkovali v studenej vode.Z mäsa odstranime šparadla alebo niť a podavame s ryžou a zeleninou,alebo kompotom.Prajem dobru chuť
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
@Olinecka , prajem ti úspešnú operáciu zajtra, držím všetky palce!!! a potom rýchle zotavenie, po rekonvalescencii úplné uzdravenie!
dobré jedlo..
@Olinecka : budem ti držať palce, aby ti dopadlo všetko tak ako má.
na to samotná paprika vôbec nestačí.
máš to pomýlené.
Ďakujem za otočenie fotky :)