Foto: radox1
Na cigánsku pečienku som sa vybral na vianočné trhy,ale natrafit na kvalitu a správnu prípravu je doslova problém,a tak som aj dopadol. Tak som sa Zobraziť celý popisNa cigánsku pečienku som sa vybral na vianočné trhy,ale natrafit na kvalitu a správnu prípravu je doslova problém,a tak som aj dopadol. Tak som sa rozhodol že si túto baštu pripravím opäť doma a tu je môj recept.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na hrubšie plátky a jemne naklepeme-nie moc na tenko,potrebujeme iba nabúrať štruktúru mäsa,potom plátky zalejeme mliekom a necháme odstáť kým sa mlieko nevsaje do mäsa. Cesnak prelisujeme,pridáme všetky koreniny(mletú papriku iba štipku),hočicu a urobíme pastu.Kazdý plátok natrieme touto zmesou a všetko zalejeme olejom.necháme odstát najlepšie cez noc.
- 2
Cibuľu nakrájame na pásiky,na panvicu dáme máličko oleja a restujeme v podstate na sucho spolu s rascou,soľou do zlatohneda,a dáme bokom. Suchú panvicu poriadne rozohrejeme,vložime plátky mäsa,poriadne zatiahneme,potom stíšime plyn a dopečieme.mäso neprehadzujeme,každú stranu opekáme iba raz asi také 2-3 minuty.v mäsa je dost oleja a kedze potrebujeme mäso opekať a nie dusit,tak nepridávame olej na panvicu,nakoniec aj tak niečo mäso pustí a ostane bohatý výpek,na ktorom prehrejeme žemle reznou stranou. Finálna úprava je na každom iná,napr.ja osobne ju mám radšej s chlebom ako so žemlou,prípravou v dome si môze prílohu každý určit sám.
- 3
Tak si užime cigánsku pokial sa tak ešte može volať,lebo už sú pokusy nám ju premenovať na rómsku vďaka chorým nadšemcom z mimovládnych oganizácii a masírovania mozgov z mainstreamových médii.vraj to je rasizmus.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
žiadne čierne korenie, červená mletá paprika, cibuľa, cesnak alebo iné - len takto "in natur".
mlieko zjemňuje chuť mäsa a namočená do mlieka sa opečie lepšie pekne do červena.
toto by som cigánskou osobne nenazvala - nič v zlom.
proti tomuto receptu nemám však zásadné námietky, určite veľmi chutná úprava :-)
krásne úvodné foto
receptov je nepreberné množstvo, len som napísala klasický spôsob, ako ho poznám ja sama.
tiež som napísala, že proti tvojmu nemám zásadné námietky a že je určite chutný :-)
@radox1 narobil si mi chute :D
Ja krkovičku do mlieka nepácujem, ostatné všetko podľa tvojho receptu a nechávam ju v páci aj tri dni. Nenapácovaná cigánska, bez cesnaku a ostatných ingrediencií, to je akurát tak len na predaj na vianočných trhoch t.j. ošmeknúť hlavne zákazníka s čo možno najnižššími vyrobnými nákladmi bez ohľadu na kvalitu
Žiadne paradajky, kapusta, cesnak, horčica, cibuľa, len široký úsmev mäsiara - taká je pravá cigánska opečená na masti do zlata.
chod do ciganskej dediny a postav im otazku-si rom alebo cigan?
90% ti odpovie cigan.
TENTO CLANOK HOVORY ZA SEBA.
www.sme.sk/c/6325511/rakusky-cigansky-rezen-je-ras...
Tvoj recept sa mi páči,preto ti dávam 5*
Uz ale 8. recept /moj nevynimajuc/ som naratal s jej "spravnym nazvom" :D Ekspertka to je :P
PS: Tiez davaju u nas na jarmoku do ciganskej cibulu, salatovy list, rajcinku, kapustu, horcicu, kecup.. To mozno na jarmokoch na zahori obtahuju jarmocnikov "masnou zemlou s pecenym masom", nie ciganskou :D
a) kremžskú
b) dijonskú
c) plnotučnú
Stačí, ak uvediete písmenko. :-) U mňa vyhráva b.
Tak po rokoch som sa k tvojej ciganskej konecne dostala a zozala domaci uspech :-) dakujem, bude patrit k oblubenym. v zemli od @babkamt
ULEŽANE CIBULOVO SOLENÉ MÄSO
ČESNAK A BYLINKY ! NIE JE NATOM NIČ HANLIVEHO!
Jsi si jistá, že @kvakac ? Není tu pod týmto receptom od něho žádný koment, foto. Spíš překlep v oslovení.
Recept je od @radox1
??????????
:-))) pripadalo mi, že ten recept sa na Teba podobá, ospravedlňujem sa Tebe aj @radosx1. Cigaňa je super, soľ, mlieko, mleté korenie a dobrý chlebík vždy privítam :-))
P.S. Ďakujem za super mňamku recept