Foto: tinca
Tento rezeň je zmes mletého mäsa a syra ementálskeho typu. Môžeme použiť mäso bravčové alebo aj zmes bravčového a hovädzieho mäsa v pomere 2 Zobraziť celý popisTento rezeň je zmes mletého mäsa a syra ementálskeho typu. Môžeme použiť mäso bravčové alebo aj zmes bravčového a hovädzieho mäsa v pomere 2 : 1.
porcií
príprava
Postup
-
1
Pripravíme si mleté mäso, ja som použila bravčové z lopatky. Syr eidam si postrúhame na hrubšom strúhadle, alebo na jemno ako máte radi a pridáme ho k mäsu. Ďalej podľa chuti pridáme soľ, korenie a mletú rascu. Chuť dodajú aj čerstvé posekané bylinky. Niekto pridáva aj vajíčko, ja nedávam. Celú zmes dobre najlepšie rukou premiešame a chvíľu necháme postáť.
- 2
Zo zmesi potom odoberáme časti mäsa, vytvarujeme šúľok, z ktorého stlačením medzi dlaňami vyformujeme rezeň.
- 3
Vajíčka si rozšľaháme s mliekom a rezne obaľujeme v klasickom trojobale: hladká múka, vajíčko a strúhanka. Vyprážame vo väčšom množstve horúceho oleja tak, aby boli rezne zakryté olejom.
- 4
Ako prílohu som zvolila americké zemiaky s rozmarínom, miešaný zeleninový šalát, ale vhodná príloha je aj zemiaková kaša.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu