Holandský rezeň

tinca - fotkatinca, 13. mája 2016
Holandský rezeň
Foto: tinca

Tento rezeň je zmes mletého mäsa a syra ementálskeho typu. Môžeme použiť mäso bravčové alebo aj zmes bravčového a hovädzieho mäsa v pomere 2 : 1.

6 - 7
porcií
30 minút
príprava

Suroviny

500 g (z lopatky)
200 g
 alebo pažítka
1 KL
Na obalenie:
2 ks
100 ml
Na vyprážanie:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si mleté mäso, ja som použila bravčové z lopatky. Syr eidam si postrúhame na hrubšom strúhadle, alebo na jemno ako máte radi a pridáme ho k mäsu. Ďalej podľa chuti pridáme soľ, korenie a mletú rascu. Chuť dodajú aj čerstvé posekané bylinky. Niekto pridáva aj vajíčko, ja nedávam. Celú zmes dobre najlepšie rukou premiešame a chvíľu necháme postáť.

  2. 2

    Zo zmesi potom odoberáme časti mäsa, vytvarujeme šúľok, z ktorého stlačením medzi dlaňami vyformujeme rezeň.

  3. 3

    Vajíčka si rozšľaháme s mliekom a rezne obaľujeme v klasickom trojobale: hladká múka, vajíčko a strúhanka. Vyprážame vo väčšom množstve horúceho oleja tak, aby boli rezne zakryté olejom.

  4. 4

    Ako prílohu som zvolila americké zemiaky s rozmarínom, miešaný zeleninový šalát, ale vhodná príloha je aj zemiaková kaša.

    Holandský rezeň - obrázok 4

Diskusia k receptu

10 komentárov k receptu
Ahoj, sevas a ciao_ko, @tinca milá kamaláska! Rád Ťa tu opäť vidím a naviac s veľmi "šmačnym" to NL rezníkom. Ja aj takýto smiem a chcem, ale som zvedavý, čo na to náš @mesiar50 alias Majster mäsiar Laci z "Tulapánova"!
Tinca, krásne foto a ozaj chutný rezeň. Klasiku som trocha prispôsobila mojim potrebám čo najviac obmedziť lepok. Rezne obaľujem najskôr iba vo vajíčku a potom šup s ním do mletých vlašských orechov miešaných s čerstvo zomletým ľanovým semienkom. Pomer ľubovoľný. Výhodou je aj to, že aj orechy aj ľanové semienko obsahujú olej a obal nenasiakne pri vysmážaní toľko oleja ako klasický trojobal. A chuti to vôbec neuškodí. Keď vyskúšate, uvidíte.
Presne toto som robila minulú nedeľu.Nevedela som,že je to holandský rezeň.My to tiež voláme mletý rezeň so syrom.Chutnučké.
robievam aj ja so syrom, polovicu nastrúham a polovicu na kocôčky, už mám čerstvé oregano tak pridám aj to. Máme k nim radi zem.kašu ale Tvoje zemiačky na tanieri by som si rada dala len tak, samé. A rada Ťa tu opäť čítam :)

Pridaj komentár k receptu: