Foto: babkamt
Moja vnučka môže jesť ryby hoci aj každý deň. Na dnes si objednala cesnakovú polievku a rybu s chlebíkom a uhorkou. My sme ju Zobraziť celý popisMoja vnučka môže jesť ryby hoci aj každý deň. Na dnes si objednala cesnakovú polievku a rybu s chlebíkom a uhorkou. My sme ju mali so zemiakmi a čerstvým šalátom .
porcie
tepelná úprava
Postup
-
1
Rybu som si najprv rozmrazila.
-
2
Umyla som ju pod tečúcou vodou . Papierovými utierkami som ju dobre vyutierala dosucha. Na koži som spravila 3 plytké zárezy .
-
3
Do misky som dala 3 pl hladkej múky .
-
4
Pridala som 1 čl mletej červenej papriky , mleté čierne korenie , soľ a korenie na ryby.
-
5
pl masla som vymiešala s pretlačeným strúčikom cesnaku a šťavou z polovice citróna.
-
6
K tomu som pridala posekanú mrazenú petržlenovú vňať. Vymiešala som to . Ochutené maslo som vložila do vnútra ryby.
-
7
Očistila som si asi 1 kg zemiakov. 10 minút som ich povarila . Vodu som zliala . Vychladnuté zemiaky som nakrájala.
-
8
Korenie na zemiaky som rozmiešala v oleji. Na plechu som nakrájané zemiaky premiešala. Piekla som ich na 200 °C asi 20 minút.
-
9
Tu sú zemiaky už upečené.
-
10
Kým sa zemiaky piekli , ryby som nasolila , obalila v múke. Do vnútra každej ryby som vložila za čl ochuteného masla. Na väčšej panvici som roztopila zvyšné maslo s trochou oleja . Ryby som opekala z každej strany 5 minút. Mäsko bolo lahodné , šťavnaté .
@evusik -: D,@lusinkab , syn je rybár , tak ju od malička kŕmil rybami .
@marianka , veru , pri rybe netreba vymýšľať. Čím je jednoduchšie upravená , tým lepšie vynikne chuť mäsa . Myslím , že v Tescu boli kúpené mrazené pstruhy .
@radost snažila som sa aby vynikla jemná chuť mäsa , preto som pri príprave tohto jedla nepožila veľa prísad . @kika1212 ďakujem za komentár .
Milujem ho,na vianoce vždy a cez rok ked ryba tak pstruh s tymto receptom ❤
V jednoduchosti je krása. Aj nám ryba na tento spôsob chutí. Pekný deň ti prajem.