Foto: jenni
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cibuľku si očistíme a nakrájame na malé kocky, cesnak tiež očistíme a odložíme bokom spolu s cibuľou. Paradajky sparíme a to tak, že si ich najprv narežeme, uložíme do hrnca a zalejeme vriacou vodou. Po pár minútach vodu zlejeme a prelejeme studenou vodou, ktorú tiež zlejeme a paradajky ošúpeme a nakrájame na malé kúsky.
- 2
V hrnci si rozpálime olivový olej, osmažíme na ňom cibuľku a prelisovaný cesnak do zlata. K cibuli a cesnaku pridáme paradajkový pretlak, ktorý osolíme. Do hrnca pridáme nakrájané paradajky a mierne ich podusíme, aby pustili šťavu.
- 3
Pridáme čerstvú bazalku, čerstvé oregano (kto nemá čerstvé bylinky môže použiť sušene), osolíme, ochutíme čiernym mletým korením, pridáme trstinový cukor a varte približne 15 minút. Do hrnca prilejte zeleninový vývar alebo dolejte vodou, všetko spolu premiešajte a pomixujte tyčovým mixérom do hladka.
- 4
Polievku necháme ešte chvíľku prevrieť, kto chce môže si polievku dochutiť a môžete podávať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Len klinčeky som nemala pridala som mesto toho Škoricu a aj Ocot som dala aby vylepšilo chuť.:):) Dakujem za recept.
Zeleninu vyberieme scedíme,poukladáme na plech ,okoreníme osolíme ak treba, pridáme bylinky a dáme zapiecť do zlata, po zapečené vytiahneme povyberame tvrdé časti (stonky a pod.) Pridáme uvarené a pretlacene zemiaky vymiešame na kašu. Zmes uložíme na rozpálený olej a pečieme do chrumkava,je to super príloha .
zaujimavy napad, ukladam do hlavy, dufam ze ho tam v prihodnu chvilu najdem