
Kuracie mäso so smotanovo-syrovou omáčkou
Toto jedlo som si začala variť, pretože mám veľmi rada syrové pochúťky. Je veľmi lahodné....

Bravčové dusené vo vlastnej šťave
Tento recept je veľmi jednoduchý, ale manželove druhé najobľúbenejšie jedlo po guľáši :-) Ja ho robievam...

Mrkvová krémová polievka
Polievka krásnej oranžovej farby, jemnej sladkastej mrkvovej chuti.

Zapekané cestoviny s kuracím mäsom a syrom
Bol to rýchly recept, ktorý mi povedal v skratke otec-kuchár, ale ja som si ho...

Fašírka pečená v celku
Receptov na fašírky je tu veľa, ale každý je v niečom iný, či v postupe, alebo v surovinách. Pridávam tentokrát ten môj....

Fazuľový prívarok
Pozeral som či tu už taký recept je... Možno je, možno nie, je to...

Špenátové halušky na 2 spôsoby
Naše obľúbené jedlo, ktoré robím na dva spôsoby: 1. so syrovou omáčkou a 2...

Pečená krkovička, dusená kapusta, knedle
Aj keď mám toto jedlo medzi najobľúbenejšími a môžem ho jesť kedykoľvek, na chuť mi prichádza...

Vepřo, knedlo, zelo
Česká kuchyňa je ovplyvnená a dosť podobná s nemeckou a rakúskou kuchyňou. Má veľa dobrôt,...

Cuketa plnená mletým mäsom
Toto je u nás veľmi obľúbený letný receptík. Keď je sezóna cukiet, tak každý vymýšľa...

Šťavnatý slivkový koláč so škoricovou posýpkou
Tento koláčik robievala moja stará mama, ja som si ho obľúbila, lebo je veľmi jednoduchý,...

Zapečené kuracie prsia
Do zapekacej misy striedavo ukladáme cibuľu, mäso, cibuľu, slaninu nakrájanú na plátky, cibuľu a stále striedame až...

Hovädzie mäso na šťave
Takto pripravovala mäso na šťave mama mojej najlepšej kamarátky. Je tomu síce už vela rokov, ...

Kuracie soté a la Grande
Toto je receptík, ktorý mám veľmi rada pre jeho výbornú chuť . Okrem toho je...

Tatarák, ako ho robím pre nás ja
Zelený štvrtok `64 – reštaurácia Grand, oproti železničnej stanici v Žiline – za stolom žižkovec, ...

Sviečková na smotane
Pripravil Jakub Reimitz, šéfkuchár reštaurácií Galloperclub, Malecón, Tapas Bar a hotela Albrecht v Bratislave (recept pre...

Čevapčiči
Náš nedeľný obed čevapčiči z troch druhov mäsa. Použila som hovädzie, bravčové a jahňacie mäso....

Kelový prívarok s opekačkou
Prívarok patrí medzi jednoduché, rýchle a hlavne veľmi chutné jedlo. rada ho kombinujem s bravčovým perkeltom,...

Špenát z mrazeného špenátu
Takýto špenát mi robievala pred pár rokmi mamina. Teraz si ho už robievam sám...

Chrumkavé kuracie stehná na kyslej kapuste a zemiakoch
Super jednoduché! Suroviny si pripravíte za pár minút, uložíte do zapekacej misy a môžete piecť.....

Jelení guľáš
konečne som sa dostala k jeleniemu mäsku a tak sa doma vyvárajú dobrotky. Zaručený úspech má...

Spomienka na detstvo - Krupicová kaša
Krupicová kaša mi vždy pripomenie detstvo, zahreje a hodí nás do rodinnej pohody. A to...

Maďarský guláš - ten môj
Milujem všetky druhy gulášu. Kotlíkový, segedínsky, maďarský... Proste všetky a je mi jedno,...

Buchty na pare
Z mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Z múky, štipky soli, vajca, ...

Krkovička na horčici
Dnes som na obed spravila našu obľúbenú krkovičku na horčici. Recept je veľmi jednoduchý a jedlo...