Moja slovenská čína

ivka774 - bez fotkyivka774, 14. júla 2015
Moja slovenská čína
Foto: ivka774
3-4
porcie
3-4 h minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
1 pl
1 pl
2 - 3 pl
1 čl
podľa chuti
1/2 čl




Postup

  1. 1

    V prvom rade som si kuracie prsia umyla, očistila od nežiadúcich častí a nakrájala na menšie kocky. V nádobe som si zmiešala 1 lyžicu oleja, sójovú omáčku, čína korenie, soľ, červenú mletú papriku, vegetu a pár kvapiek worchestrovej omáčky. Túto zmes som si premiešala a pridala k nej nakrájané kuracie mäsko, opäť som všetko spolu premiešala. Nádobu som uzavrela a dala odstáť do chladničky na pár hodín (3-4).

  2. 2

    Na oleji som si orestovala cibuľu do zlatista a pridala som napacované mäso. Keď bolo dostatočne opražené zo všetkých strán, pridala som šálku vody (ktorú som vyliala najprv do nádoby, v ktorej bolo mäso napacované - ako keby som nádobu opláchla - a tak som vyliala do hrnca k mäsku). Keď bude mäsko podusené, pridala som wok zeleninu(podľa vlastného výberu), poriadne premiešala, pridala ešte trochu vody a nechala opäť dusiť, kým nebude zelenina mäkká. Keď je mäso so zeleninou hotové, pridala som na zahustenie kečup, poprípade čínu dochutila. Podávam k tomu ryžu. Dobrú chuť ;)

Diskusia k receptu

marcel83
Vegeta? Do "slovenskej" ciny? Korenie cina je co? Nejake korenie v sacku z Kauflandu?

Skor by som povedal, ze je to kuracie sote so zeleninou....
denyany
Aj mne sa zdá zbytočné tak dlho tú kuracinu dusiť. Ale inak by som si dala Robievam ako rýchlovku(bez pácovania a kečupu) a moje deti by to jedli často, keby že im to má kto spraviť.;-)
ivka774
Prípravu 50 minút som brala so všetkým aj tým napacovaým mäskom, bol to asi zlý odhad na čas no nabudúce si to už stopnem. Bol to môj prvý recept, ktorý som uverejnila tak som ospravedlňujem za to. :)
bembo
podobne to robím aj ja,a tiež sa prikláňam k tomu,že doba prípravy je u mňa kratšia.mesko osmahnem,max 10 min.dám zeleninu a ostatné ingrediencie,pomiešam,zakryjem pokrievkou,vypnem varič,a nechám tak.medzi tým urobím zelerové hranolky alebo ryžu,a podávam.vyskúšam aj podľa Teba,len vynechám vegetu,a miesto chilli korenia dám štipľavé papričky.už sa teším
tiestos
Veľmi pekný a urcite aj chutny receptik. Dnes si ho urcite urobím. Si sikulka a komentáre hoď za hlavu ;-)
ivka774
nemyslím že sú to až take zle komentare k môjmu prvemu zverejnenemu receptu ;)
ivka774
Ano čína korenie v sáčku, ktoré som kúpila ozaj v kauflande :D
ivka774
A preto som to nazvali čínou, lebo je tam čínska zeleninová zmes, čína korenie a sojovka typická pre čínu :) Inak áno máte pravdu vyzerá to skôr na soté so zeleninkou, no názov som dala pre "čínske ingrediencie" :)
ivka774
@mirop chcela by som vedieť prečo ste napísali panebože, čo je na tomto recepte také hrozné
chica114
Mňaaaaaaam, ja milujem čínu!! samozrejme dávam 5* a ide do KK :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia