Vyprážaný kapor obalený v múke s koreninami
Začala sa sezóna lovu rýb, švagor ma zásobuje svojimi úlovkami. Moja drahá zbožňuje takto upraveného kapra, možno...
Morčacie prsia v omáčke z výpeku
Ak sa vám nechce stáť pri sporáku pol dňa, vyskúšajte tento jednoduchý recept na morčacie prsia....
Morský mix
Niekto mi v komentoch písal, že zbiera recepty na tri suroviny, tak snáď ani štyri...
Pomaly pečené srnčie stehno
Slaninou sa stehno môže aj prešpikovať, ja som na to však nejako pozabudol a tak som...
Sobotňajšia cibuľová polievka
Môj ocko má rád také tie naše slovenské jedlá. Dnes len tak poznamenal že by mu...
Lokša s husacou pečeňou a kapustou
Husací tuk pokrájame na kocky a na miernom ohni vyškvaríme na oškvarky. Scedíme. Do rozpálenej...
Bryndzová polievka alebo demikát
Viem, že sa tu už pár receptov na bryndzovú polievku nachádza, ale každý ju robí...
Sviečkovica na smotane z diviačieho stehna so žemľovou knedľou
Diviačie stehno posolíme, okoreníme a potrieme horčicou. V hrnci rozpálime olej, na ktorom sprudka opečieme mäso...
Valašská kapusta
Je to vlastne segedín zo sladkej kapusty. Varím to už dlhé roky, recept...
Parená kapusta s klobáskou (fotorecept )
Výborné a rýchle jedlo s domácich surovín robím vždy, ked som lenivá a nechce sa mi...
Pikantná fazuľová polievka s mletým mäsom
Podobnú som jedla v jednej peruánskej reštaurácii. Volala sa Fabada con pimentón, ale recept som...
Pečené jahňacie stehno po židovský
Tento recept mi dal môj priateľ, židovský šéfkuchár. Patrí do klasiky židovskej kuchyne. Jahňacie...
Chrumkavé pečené kurča bez kosti s hubovou omáčkou
Tento recept si jednoducho zamilujete a už inak kurča piecť nebudete :) tak ako aj ja.....
Vyprážané dubákové hlavičky
Milí varechári, včera bol sviatok a ja som bola zase v hore na hríboch ...
Bryndzový posúch
Ďalší recept z knihy Slovenský rok . Recept pochádza z Oravy . Nie je náročný...
Parádna Čína
recept je z knihy : 123 čínskych receptov v slovenskej kuchyni z roku 1989 a samozrejme...
Simit, tak ako má naozaj byť :)
Recept na Simit som tu už niekedy dávno vložila. Odvtedy som vyskúšala veľa receptov na jeho...
Cviklové krémové risotto s gorgonzolou
A v sezóne červenej repy prišlo aj na moje milované krémové risottko - tentoraz cviklové....
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Jednoduché a pomerne lacné jedlo, varievam ho na večeru.
Tradičný košický veľkonočný tanier
K veľkonočnému pondelku okrem šibačky patrí i tradičné pohostenie pre kúpačov. Nášmu veľkonočnému stolu od nepamäti...
Číra cesnaková polievka s karí krutónmi
Jednoduchá polievočka, ktorú pripravuje môj 11-ročný syn. Deti túto polievku zbožňujú.
Hráškové rizoto s krevetami
Opäť jeden môj obľúbený recept na rizoto. Pôvodný som získala od Oliviera, ale stále...
Matrtúch z Párnice
Tento jednoduchý a veľmi chutný slaný koláč robievali ešte naše babičky. Môžete ho nájsť predávať aj...
Dusené hovädzie s cesnakovou omáčkou a parmezánovou cuketou
Po nedobrovoľnom 1, 5-dňovom pôste (žalúdočná viróza... ) som dostal chuť na niečo poriadne. Za necelú...
Cesnačka z Uherského Brodu
Tento recept mám od kuchára z Uherského Brodu. Varí túto polievku v jednom motoreste. Je...
Penne so špenátom a s cherry paradajkami
Rýchle, variabilné a chutné jedlo, ktoré zasýti tak akurát...
Marinované morčacie prsia so schwarzwaldskou šunkou a syrom
Deň pred prípravou si umyjeme mäso, narežeme na rezne, len zľahka vyklepeme a osolíme z...
Kuracie prsia v jogurtovo-syrovom cestíčku (bez oleja)
Výborné šťavnaté mäso pečené v rúre a navyše bez kvapky oleja.
Strakatá fazuľa v kyslej kapuste s údenou krkovičkou
Chutná kombinácia fazule, kyslej kapusty, zemiakov, údenej krkovičky a klobásy.
Šošovicový prívarok (pôstne jedlo)
Na oleji popražíme nakrájanú cibuľku, pridáme pretlačený cesnak, zalejeme vodou a vsypeme šošovicu. Pridáme...
Tofu a cuketou a sezamom
Pred obedom ťažká hlava, čože bude dnes za strava? Mäsko, ryža nehrá prím, tofu si...
Jelenia roláda so slivkami na červenom víne
Čo les dal – takto sa rodí zvláštny tanier. Nechýba mu totiž štvrtý rozmer – vôňa, svojská filozofia, úcta...
Falošný rezeň Ondráš
Řízkem Ondráš jsem se nechal pouze inspirovat. Náplň můžeme různě kombinovat. Podstatné je přikrýt sýry...