Šošovicová nátierka (vegan)

veganvidya - fotkaveganvidya, 15. júla 2013

Naša vegan svadba - nátierky/dipy I.

Suroviny

200 g
5 PL
3 strúčiky
2 ks nasekať
2 ks nahrubo nastrúhať
500 ml
 z bio citróna podľa chuti
Na dochutenie:




Postup

  1. 1

    Šošovicu niekoľkokrát prepláchnite a nechajte odkvapkat na sitku. Na oleji orestujte cibuľu a pretlačený cesnak. Po chvíli pridajte mrkvu a za občasného miešania spoločne orestujte.

  2. 2

    Dajte si variť 0,5 l vody. K zmesi pridajte šošovicu, spoločne opekajte cca 5 min. Občas premiešajte, podľa potreby pridajte olej, aby sa šošovica nepripaľovala a aby bola obalená olejom. Zalejte vriacou vodou a za občasného miešania varte pod pokrievkou na veľmi miernom ohni cca 10 – 15 min.

  3. 3

    Voda by sa mala vyvariť, šošovica by mala byť mäkká. Niekoľko minút pred koncom pridajte soľ. Túto kašu nechajte vychladnúť. Do vychladnutej kaše pridajte bazalku, citrónovú šťavu podľa chuti a potreby a ďalší prelisovaný cesnak, soľ, mletý koriander, poprípade ďalší olivový olej.

Diskusia k receptu

cathyc
s dcérkou tiež občas riešime rôzne vegan príležitosti, lebo na oslavy chodia zväčša nevegáni a chceme, aby im u nás chutilo. Takže za každý nový recept som veľmi vďačná. Ukladám a vyskúšam.
marianne
Vyborna,nabuduce ju spravim trosku hustejsiu.Malicko som zmenila technologicky postup.Sosovicu som uvarila s bob.listom zvlast.Precedila.Zvlast orestovala,cibulku s cesnakom a mrkvou,nechala vychadnut a potom spolu zmixovala s uvarenou sosovicou,dala este cerstvy koriander a oregano.Ako inspiracia vynikajuce.



bonpari
dala som trošku viac mrkvy, trošku menej šošovice a bylinky u nás veľmi nejdú, takže len soľ, korenie a chilli.. no táto nátierka je úžasná!!!! neviem sa jej dojesť a budem ju určite robiť pravidelne. ďakujem :))))
slavka2012
Robievam podobnú, pridávam do nej aj rímsky kmín a tahini, dodá jej to chuť i konzistenciu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia