Foto: veganvidya
Naša vegan svadba - nátierky/dipy I.
Suroviny
200 g |
|
5 PL |
|
3 strúčiky |
|
2 ks nasekať |
|
2 ks nahrubo nastrúhať |
|
500 ml |
|
z bio citróna podľa chuti |
|
Na dochutenie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Šošovicu niekoľkokrát prepláchnite a nechajte odkvapkat na sitku. Na oleji orestujte cibuľu a pretlačený cesnak. Po chvíli pridajte mrkvu a za občasného miešania spoločne orestujte.
- 2
Dajte si variť 0,5 l vody. K zmesi pridajte šošovicu, spoločne opekajte cca 5 min. Občas premiešajte, podľa potreby pridajte olej, aby sa šošovica nepripaľovala a aby bola obalená olejom. Zalejte vriacou vodou a za občasného miešania varte pod pokrievkou na veľmi miernom ohni cca 10 – 15 min.
- 3
Voda by sa mala vyvariť, šošovica by mala byť mäkká. Niekoľko minút pred koncom pridajte soľ. Túto kašu nechajte vychladnúť. Do vychladnutej kaše pridajte bazalku, citrónovú šťavu podľa chuti a potreby a ďalší prelisovaný cesnak, soľ, mletý koriander, poprípade ďalší olivový olej.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu