Foto: lucina2222
Nenahraditeľná kombinácia chutí
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 hrsť |
|
1 ks |
|
(alebo slnečnicový) |
|
1 téglik |
|
1 PL |
|
2 čl |
|
1 čl |
|
|
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
1 čl |
|
1 PL (alebo pretlak) |
|
Postup
-
1
Dubáky namočíme do studenej vody cca. hodinu pred varením. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na pásiky. Opražíme na olivovom oleji spolu s cibuľkou, pridáme soľ, čierne korenie, papriku, worcester a pomaly dusíme. Medzi tým si uvaríme huby. Po 15 min. odstavíme, vodu z húb zlejeme a huby pokrájame podľa potreby na menšie kúsky a pridáme k mäsku. Keď už bude všetko mäkké, pridáme kečup alebo pretlak a hrniec na chvíľku odstavíme, aby sme mohli pridať kyslú smotanu. Zamiešame a znovu privedieme do varu. Už skoro hotové stroganoff doladíme citrónovou šťavou a cukrom. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a povaríme ešte 3 minútky.
- 2
Podávame s opekanými zemiakmi alebo s ryžou. Dobrú chuť. :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Jedlo vyzerá chutne, len mať tak dubáčiky:-))
Díky za koment k tomuto receptu, něco takového jsem hledala! Jsi zlatý!!