Kurací stroganoff s dubákmi

lucina2222 - fotkalucina2222, 4. septembra 2015

Nenahraditeľná kombinácia chutí

2-3
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 hrsť
1 ks
 (alebo slnečnicový)
1 téglik
1 PL
2 čl
1 čl
1 PL
 podľa chuti
1 čl
1 PL (alebo pretlak)




Postup

  1. 1

    Dubáky namočíme do studenej vody cca. hodinu pred varením. Kuracie prsia umyjeme, očistíme a nakrájame na pásiky. Opražíme na olivovom oleji spolu s cibuľkou, pridáme soľ, čierne korenie, papriku, worcester a pomaly dusíme. Medzi tým si uvaríme huby. Po 15 min. odstavíme, vodu z húb zlejeme a huby pokrájame podľa potreby na menšie kúsky a pridáme k mäsku. Keď už bude všetko mäkké, pridáme kečup alebo pretlak a hrniec na chvíľku odstavíme, aby sme mohli pridať kyslú smotanu. Zamiešame a znovu privedieme do varu. Už skoro hotové stroganoff doladíme citrónovou šťavou a cukrom. Nakoniec pridáme nasekanú petržlenovú vňať a povaríme ešte 3 minútky.

  2. 2

    Podávame s opekanými zemiakmi alebo s ryžou. Dobrú chuť. :-)

Diskusia k receptu

garanco
Prečo povariť citrónovú šťavu a petržlenovú vňať(?)- aby sa zničil C-vitamín???
Jedlo vyzerá chutne, len mať tak dubáčiky:-))
1x slice
lucina2222
To len aby sa lepšie premiešali chute...Kto nechce samozrejme nemusí..:-) aj čerstvé šampiňóny sú celkom v pohode... nie sú také výrazné ale celkom fajn alternatíva si myslím..
1x slice
lucina2222
juuuuuj.. keby som mala doma hovädzinku :-P tak navarím ešte raz...s kuracinou to nie je az tak ono.. to je pravda..
afataga
to mala byt inspiracia, isto najdes na nete vela rcp na stroganoff, toto co si uvarila vobec nemusi byt zle, ale kuracie prsia netreba uz potom dusit. Akurat by som toto jedlo nazvala inak, napr. kuracie prsia na sposob stroganoff, lebo stroganoff toto nie je
1x slice
bembo
v nedeľu som si vybral k obedu tento Tvoj recept,aby som ho konečne odskúšal.suroviny som dal všetky čo tam majú ísť.len hríby som nevaril ale podusil spolu s cibuľou 15 min.potom som pridal mesko,a zvyšné suroviny okrem smotany,petržlenovej vnate a smotany(použil som šľahačkovú).to som dusil 20 minút pridal smotanu,nechal zovrieť,dochutil citrónovou šťavou,a petržlenovú vnať som dal navrch hotového jedla.ako prílohu sme si dali knedľu.som rád,že som sa rozhodol práve pre tento recept.bolo to veľmi chutné jedlo.dávam*****
gamiko
Je to výborné. Ja som ako prílohu uvaril cestoviny penne. Celkom sa to k tomu hodí. Dubáky tomu dodajú skvelú chuť. My máme doma celkom radi pikantné, tak som to ku koncu dochutil trocha chilli. Takže za mňa super recept :)
bembo
Dnes som tento recept vyskúšal,ako prílohu som urobil ryžu.Bolo to výborné,a aj tým,že kuracinu kupujem z neďalekej hydinovej farmy.Tá chuť je potom neporovnateľne chutnejšia ako meso z reťazcov.Vďaka za výborný recept.
1x haji
haji
@bembo (11.1.2021 15:42)
Díky za koment k tomuto receptu, něco takového jsem hledala! Jsi zlatý!!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia