Foto: miloss2
Začala sa sezóna lovu rýb,švagor ma zásobuje svojimi úlovkami.Moja drahá zbožňuje takto upraveného kapra,možno zachutí aj niekomu z vás.
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapra vykosťujem,ale kožu nechávam.Z jedného menšieho kapra spravím 4 filety.Filety posypem korením na ryby a pokvapkám šťavou s citróna.Dám do chladničky odležať najmenej 1 hodinu.Nechal som ho v tej chladničke aj do druhého dňa a nevadilo to.
-
2
Do polohrubej múky dám mletú rascu ,mleté čierne korenie,mletú červenú papriku a soľ.Dobre premiešam.
-
3
Filety z kapra obalím v múke s korením a vypražím na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatova.Na tanieri môžete pridať plátok masla.Ja si nedávam,lebo mám rád rybaciu chuť.
že veltlínske, ale mne sa to nezdá, nie je lepšie červené?
K rybe určite biele, nanajvýš ružové.
Dobré ránko, @zolik . Nechcem ti protirečiť…. Ale :-)) ….
Kedysi bola zásada, že k mäsu červené a k rybe biele. Áno, väčšinou je k rybe biele víno a keď si niekto nieje istý, tak keď bude servírovať biele nič nepokazí.
U nás bývajú "catas de vino" ochutnávky vín spojené s jedlom. Ak je ryba "modrá", ako tuniak alebo sardinky, hodí sa aj mladé červené. Kľudne sa môže dať aj k treske alebo ružovom pstruhovi.
Tiež sa hovorilo, že červené víno nesmie byť v chľadničke a má byť izbovej teploty. Problém je v tom, že keď kedysi toto povedali, v izbe mali chladno. :-)
Vo viniciach podávajú aj červené chladené. Biele podávajú úplne chladené - pohár je zarosený.
Chodievame na "exkurziu" do viníc, kde nám všetko poukazujú a vysvetlia, a na konci je ochutnávka. Len tak som tam minule spomenula, že nám na SK chutí varené víno :-) … musela som to pánovi asi 3x zopakovať, myslel si, že dobre nerozumel. Vraj je to hriech. Tak som mu povedala, že bodaj by toto boli všetky hriechy čo ľudia robia 😂.
Pekný deň prajem, a ospravedľňujem sa @miloss22 , že som mu highjacked konverzáciu. :-)
Ja mám momentálne v obľube ružové víno a dávam si ho k rybe, mäsu, cestovine …
Skoda, ze jsem tam nebyla s Tebou, bychom tomu panovi udelaly, co se tyce "svaraku", trochu "osvety" Staci si zadat na wikipedia a zda se, ze svarene vino je prastary recky "vymysl" a pak jsme ho jen vsichni smele napodobovali a vylepsovali.
No vidíš! Na budúce mu to poviem :-)
Pán nevie o čo prichádza!