Foto: miloss2
Začala sa sezóna lovu rýb,švagor ma zásobuje svojimi úlovkami.Moja drahá zbožňuje takto upraveného kapra,možno zachutí aj niekomu z vás.
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Kapra vykosťujem,ale kožu nechávam.Z jedného menšieho kapra spravím 4 filety.Filety posypem korením na ryby a pokvapkám šťavou s citróna.Dám do chladničky odležať najmenej 1 hodinu.Nechal som ho v tej chladničke aj do druhého dňa a nevadilo to.
-
2
Do polohrubej múky dám mletú rascu ,mleté čierne korenie,mletú červenú papriku a soľ.Dobre premiešam.
-
3
Filety z kapra obalím v múke s korením a vypražím na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatova.Na tanieri môžete pridať plátok masla.Ja si nedávam,lebo mám rád rybaciu chuť.
Diskusia k receptu