Vyprážaný kapor obalený v múke s koreninami

miloss2 - fotkamiloss2, 22. mája 2011
Vyprážaný kapor obalený v múke s koreninami
Foto: miloss2

Začala sa sezóna lovu rýb,švagor ma zásobuje svojimi úlovkami.Moja drahá zbožňuje takto upraveného kapra,možno zachutí aj niekomu z vás.

4
porcie
60 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

4 ks filety
1 KL
1/2
5 PL
1 KL




Postup

  1. 1

    Kapra vykosťujem,ale kožu nechávam.Z jedného menšieho kapra spravím 4 filety.Filety posypem korením na ryby a pokvapkám šťavou s citróna.Dám do chladničky odležať najmenej 1 hodinu.Nechal som ho v tej chladničke aj do druhého dňa a nevadilo to.

    Vyprážaný kapor obalený v múke s koreninami - obrázok 1
  2. 2

    Do polohrubej múky dám mletú rascu ,mleté čierne korenie,mletú červenú papriku a soľ.Dobre premiešam.

    Vyprážaný kapor obalený v múke s koreninami - obrázok 2
  3. 3

    Filety z kapra obalím v múke s korením a vypražím na rozpálenom oleji z oboch strán do zlatova.Na tanieri môžete pridať plátok masla.Ja si nedávam,lebo mám rád rybaciu chuť.

Diskusia k receptu

enerrgizer
poznám... a musím povedať, že je to naozaj výborné. Kapor je veľmi dobrá rybka a najlepší je okolo 2-3kg. Najradšej ho pripravujem presne takto...
anajka
Práve mi manžel doniesol 2 kapríky a nevedela som sa rozhodnúť na aký spôsob, ale teraz už viem. Dík za pripomenutie tohto jednoduchého a výborného receptu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia