Foto: 4ica
Tento rok sa medvediemu cesnaku obzvlášť darilo. No a už som musela aj povymýšlať niečo iné než polievku :-) Recept som našla na nete: Zobraziť celý popisTento rok sa medvediemu cesnaku obzvlášť darilo. No a už som musela aj povymýšlať niečo iné než polievku :-) Recept som našla na nete: http://nasavareska.blogspot.sk, ale mierne som ho upravila, aby aj tí naši mäsový jedáci zacítili chuť vypečenej slaninky...
porcií
na 190 °C
Suroviny
Kvások: | |
1/2 kocky |
|
250 ml |
|
1 čl |
|
Cesto: | |
400 g |
|
1 pl |
|
1,5 čl |
|
70 ml |
|
Plnka: | |
poriadna hrsť |
|
2 ks |
|
150 g |
|
150 g |
|
1,5 čl |
|
1,5 čl |
|
0,5 čl |
|
asi 8 plátkov |
|
Na potretie: | |
|
|
1 ks |
|
1 pl |
|
Postup
-
1
Urobíme si kvások z uvedených prísad. Múku v miske osolíme, pridáme 1 lyžicu cukru a vykysnutý kvások, zmiešame a pridáme 70 ml oleja. Cesto prehnetieme, pekne sa s ním pracuje, je pružné a nabudúce ho iste vyskúšam aj na sladko.. Necháme vykysnúť tak necelú hodinku.
- 2
Zmäknuté maslo zmiešame s koreninami, žĺtkami, soľou a medvedím cesnakom. Ja som to mixla s ponorným mixérom ale je to dosť husté.
- 3
Vykysnuté cesto si vyvaľkáme na pomúčenej doske na tenko, na plát. Natrieme plnkou a posypeme slaninkou a syrom. Ja som ho do cesta zabudla pridať a keď som mala slimáky už skoro upečené, rýchlo som syr šupla aspoň na vrch na zapečenie. Použila som údený syr, ale hodí sa iste aj eidam, alebo niečo aromatickejšie :-) Zrolujeme, natrieme olejom a krájame na 1,5-2cm kolieska. Krájame niťou, ide to šikovno..Preniesieme na plech, necháme ešte podkysnúť 10-15 minút a nakoniec potrieme bielkom vymiešaným s mliekom. Pečieme cca pri 190 C asi 20 minút. Jednoducho, aby chytili krásnu, lákavú farbu..
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
a sem: varecha.pravda.sk/recepty/dip-s-medvedim-cesnakom/40042-r...