Kuracie mäsko s hubami

samboa08 - bez fotkysamboa08, 21. októbra 2011

Tento recept je môj najobľúbenejší , pretože príprava je veľmi jednoduchá a keď som ho robila prvý krát, zožal veľký úspech:-))) Mňa vždy Zobraziť celý popisTento recept je môj najobľúbenejší , pretože príprava je veľmi jednoduchá a keď som ho robila prvý krát, zožal veľký úspech:-))) Mňa vždy veľmi poteší keď ma niekto pochváli za práve pripravený obedík.

2-3
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (rezne)
250 g
250 ml
1 PL
 menšia
 strúcik




Postup

  1. 1

    Mäsko si oplachneme a nakrájame na kocky. Cibulku nakrájame nadrobno a dáme osmažiť, pridame mäsko a nechame podusiť. Podlejeme trochou vody, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Keď je mäsko polomäkké pridame pokrájané huby a popučený cesnak. Prilejeme trosku smotany( asi polovicu z tégliku ) a do zvyšnej smotany pridame hladkú múku a tým mäso potom zahustíme. Ak sa nám omáčka zdá moc hustá , kľudne ju môžme zriediť trochou mlieka. Na koniec pridáme bylinky, ja dávam odoka ( trochu medzi prsty:-)) ). Cele to dobre premiešame.

  3. 3

    Keď máme hotovo omáčku podávame so zemiakovou kašou , alebo ryžou. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

janger
Veru, pochvala nam kazdemu dobre padne :-). Tato tvoja kuracinka je iste chutna, ved su tam same dobre veci.
remcula
No jo, kde vzít ty houby? Letos to byla katastrofa!!
kabelka
no je to dobry recept ,ale to navari kazda.je to obycajny perkelt na smotane.treba tam pridat aj bobkovy list.

jarca
Recept určite chutný, ale ja by som do hubovej omáčky a z čerstvých hríbov určite nedávala tymián a majorán, veď to úplne prerazí tú vynikajúcu a božskú vôňu a možno aj chuť. Toť môj názor, bez urážky :). Ale ukladam do KK.
samboa08
Tymian a majoran tomu dodaju zvláštnu vonu a chut... Neviem podla mna je to božske aj s bylinkami. Ale je pravda, že toho tymianu som sa trosku bala:-))
evanaaa
Mäso na smotane robievam, tiež bez byliniek, ale ani ten bobkový list tam nepatrí, ako radí kabelka, to už by bolo mäso nakyselo a ani to nie je prekelt, chýba tam paprika, atď. Je to len to, čo varila Samboa08, mäso s hríbkami so smotanou.
zifi
vyborne je to s cestovinou penne




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia