Kuracie mäsko s hubami

samboa08 - bez fotkysamboa08, 21. októbra 2011

Tento recept je môj najobľúbenejší , pretože príprava je veľmi jednoduchá a keď som ho robila prvý krát, zožal veľký úspech:-))) Mňa vždy veľmi poteší keď ma niekto pochváli za práve pripravený obedík.

2-3
porcie
30 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g (rezne)
250 g
250 ml
1 PL
 menšia
 strúcik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Mäsko si oplachneme a nakrájame na kocky. Cibulku nakrájame nadrobno a dáme osmažiť, pridame mäsko a nechame podusiť. Podlejeme trochou vody, osolíme a okoreníme.

  2. 2

    Keď je mäsko polomäkké pridame pokrájané huby a popučený cesnak. Prilejeme trosku smotany( asi polovicu z tégliku ) a do zvyšnej smotany pridame hladkú múku a tým mäso potom zahustíme. Ak sa nám omáčka zdá moc hustá , kľudne ju môžme zriediť trochou mlieka. Na koniec pridáme bylinky, ja dávam odoka ( trochu medzi prsty:-)) ). Cele to dobre premiešame.

  3. 3

    Keď máme hotovo omáčku podávame so zemiakovou kašou , alebo ryžou. Dobrú chuť

Diskusia k receptu

8 komentárov k receptu
Recept určite chutný, ale ja by som do hubovej omáčky a z čerstvých hríbov určite nedávala tymián a majorán, veď to úplne prerazí tú vynikajúcu a božskú vôňu a možno aj chuť. Toť môj názor, bez urážky :). Ale ukladam do KK.
Tymian a majoran tomu dodaju zvláštnu vonu a chut... Neviem podla mna je to božske aj s bylinkami. Ale je pravda, že toho tymianu som sa trosku bala:-))
Mäso na smotane robievam, tiež bez byliniek, ale ani ten bobkový list tam nepatrí, ako radí kabelka, to už by bolo mäso nakyselo a ani to nie je prekelt, chýba tam paprika, atď. Je to len to, čo varila Samboa08, mäso s hríbkami so smotanou.

Pridaj komentár k receptu: