Jelenia roláda so slivkami na červenom víne
šéfkuchár hotela Boboty*** v Terchovej – Vrátnej doline, 16. októbra 2017
Foto: Pravda - Robert Hüttner
Čo les dal – takto sa rodí zvláštny tanier. Nechýba mu totiž štvrtý rozmer – vôňa, svojská filozofia, úcta k prírode i tradíciám prababičiek, čo z jednoduchých surovín a korenín vedeli vyčarovať neskutočne dobré Zobraziť celý popisČo les dal – takto sa rodí zvláštny tanier. Nechýba mu totiž štvrtý rozmer – vôňa, svojská filozofia, úcta k prírode i tradíciám prababičiek, čo z jednoduchých surovín a korenín vedeli vyčarovať neskutočne dobré jedlá.
porcie
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Z jelenieho stehna narežeme plát, zľahka ho naklepeme, osolíme, okoreníme a rozložíme naň plátky slaniny, na ktoré poukladáme sušené slivky. Aby sušené slivky pri krájaní nevypadávali z rolády a ostala pekná mozaika, môžeme zvyšné mäso zomlieť a rozložiť ho na slivky.
- 2
Roládu pevne stočíme a previažeme motúzom. Na vymastený pekáč rozložíme cibuľu, koreňovú zeleninu a pridáme koreniny. Pri teplote 220 °C desať minút zapekáme, potom podlejeme, zakryjeme a dusíme domäkka.
- 3
Upečené mäso vyberieme, výpek so zeleninou prepasírujeme, pridáme červené víno, slivkový lekvár, dochutíme soľou, korením a pomaly zredukujeme na potrebnú hustotu. Môžeme podávať s bylinkovou knedľou.
Tiež roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
az na ten gýč okolo taniera.
No, boli tu aj oveľa horšie, kde bolo aj na tanieri celé smetisko.
Ja som videla rôzne časti predávať mrazené v obchode. Asi to niekde vyrábajú zo sóje. Môžeš si vyskladať celého jeleňa, akurát parožie nemajú.
Afi, to nevíš?!? Pošleš Karkulku - Červenú čiapočku do lesa a tá dotáhne v košíku cokoliv, nejen červené víno! Jelenie stehno je to najmenšie. haha
Precitaj si prve 3 slova uvodu k rcp., potom snad pochopis moj komentar