Bravčová krkovička alebo kuracie stehná s cibuľkou
Foto: mariamka
Rýchla večera, ktorá nikdy nesklame. Ak máte doma "kyseliny" ako ja, tak niekedy fakt dôjde fantázia. Tento recept u nás funguje vždy...
Postup
-
1
Tradične to robím z krkovičky, keďže je pekná šťavnatá. Dnes, čo už, mäsiareň zavretá, takže kuracinka. Vykostila som dolné kuracie stehná, osolila, okorenila a poprášila sladkou mletou paprikou, viac netreba.
- 2
Čo najdlhšie trvá, je cibuľka. Takže ju treba dať skôr. Nakrájame ju nahrubo a dáme pomaly restovať na olej. Ja som ešte pridala pol zelenej papriky, pekne to rozvoňala. Treba byť trpezlivý, restovať, občas premiešať dozmäknutia.
- 3
Hranolky, ak sa vám chce robiť doma, očistite zemiaky, nakrájajte, usmažte. My, zamestnané žienky, občas využívame polotovary, myslím, že mrazené hranolky sú v pohode. Ale štandardne k tomuto jedlu mávame chlebík.
- 4
Kuracie stehná som dala na ten istý olej, kde sa smažili hranolky (keďže boli predsmažené, myslím, že olej to ešte zniesol). Oheň zmiernime a necháme ich pekne prepiecť z oboch strán. V závere k nim pridáme orestovanú cibuľku, nech chytí ten správny korenistý šmak.
- 5
Finále. Možno nič svetoborné, ale keď už neviete čo, toto u mojich chalanov aj manžela funguje vždy. A hranolky boli dnes výnimočne, najlepšie je to s chlebíkom. Prajem dobrú chuť :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
mäso tiež, ale všetko robiť na jednom oleji , to by som určite nerobil.
Ináč jedlo jednoduché a zasýti.